15 dintre cele mai frumoase locuri din Groenlanda

15 dintre cele mai frumoase locuri din Groenlanda

Groenlanda este unul dintre cele mai frumoase locuri de pe planetă. Ca cea mai mare insulă din lume, cu una dintre cele mai mari întinderi de pământ lăsate neatinsă de activitatea umană, Groenlanda oferă vizitatorilor unele dintre cele mai incredibile minuni naturale din lume. De la terenuri muntoase la fiorduri adânci și faimoasa Foaie de Gheață a Groenlandei, există ceva pentru fiecare aventurier polar de descoperit pe această insulă incredibilă.

15 dintre cele mai frumoase locuri din Groenlanda

Deci, care sunt unele dintre cele mai frumoase locuri din Groenlanda pe care să le vizitezi și să le admiri? Iată o scurtă prezentare a unor priveliști care ar trebui să fie în itinerarul tău pentru o călătorie în Groenlanda.
Vizitarea orașelor nordice îndepărtate precum Nuuk, cunoscută pentru clădirile sale din lemn colorat în mod strălucitor, este un moment deosebit în cadrul călătoriilor polare în Groenlanda.

Nuuk

Capitala Groenlandei este o priveliște în sine. O aventură ușor diferită față de unele dintre experiențele mai fizice și de exterior din restul insulei, Nuuk este un oraș bogat în istorie culturală. Acesta sărbătorește primii coloniști ai triburilor primilor oameni care au ajuns pe insulă acum mii de ani și există multe omagii aduse vikingilor și exploratorilor europeni care au venit ulterior și au contribuit la modelarea Groenlandei în ceea ce este astăzi.

Fiordul Ilulissat

Acesta nu este doar unul dintre cele mai mari fiorduri din Groenlanda de vest, ci și unul dintre puținele fragmente rămase de dovezi fizice din Epoca de Gheață, care a durat până acum aproximativ 12.000 de ani. În timpul iernii, zona este complet înghețată, în timp ce vara permite apelor care curg de la partea superioară a calotei glaciare să ajungă în mările înconjurătoare.

Soundsby Scoresby

Pe partea estică a insulei se află adâncul intrând al Soundsby Scoresby, al cărui corp principal are o lungime de 110 kilometri. Această zonă găzduiește unele dintre cele mai mari fiorduri din toată Groenlanda. Acest fiord a fost numit după faimosul explorator William Scoresby, care a navigat în aceste ape în 1822.

Estul Groenlandei

Estul Groenlandei este zona mai retrasă a insulei, cu o vedere aproape neîntreruptă asupra Oceanului Arctic, care separă insula de Europa la est. Estul Groenlandei este renumit pentru numeroasele sale trasee de drumeții care deschid căi către unele dintre cele mai ascunse fiorduri, ghețari și minuni naturale pe care insula le are de oferit.

Prins Christian Sund

Prins Christian Sund este una dintre destinațiile cele mai sudice ale Groenlandei, situată chiar la malul sudic al insulei. Separă insula principală de insulele mai mici înconjurătoare, ghețari și arhipelaguri de-a lungul frontierei Foiței de Gheață a Groenlandei.

Foaia de Gheață a Groenlandei

Aceasta este unul dintre cele mai frumoase locuri din Groenlanda. Foaia de Gheață a Groenlandei este una dintre cele mai mari mase de gheață din lume și este legendară printre exploratorii polari.
Ocazia de a pune piciorul pe Foaia de Gheață a Groenlandei este un vis pentru mulți dintre oaspeții care călătoresc în Arctica la bordul vaselor de expediții polare.

Uummannaq

Fiordul Uummannaq, la fel ca și Ilulissat, este unul dintre punctele culminante ale unei aventuri prin Groenlanda de Vest. Cu o lungime de peste 160 km și aproape 50 km lățime, Uummannaq se divide în fiorduri mai mici care se îndreaptă spre est în interior. Acestea se reunesc la una dintre calotele glaciare ale insulei, unde sunt alimentate în continuare de extinse colecții de ghețari.

Aurora Boreală

Groenlanda are potențialul de a fi unul dintre cele mai bune locuri din lume pentru a vedea Aurora Boreală. Deoarece insula este în mare măsură neatinsă de oameni, în special de-a lungul coastei de est, oferă o vedere neobstrucționată a cerului atunci când Aurora Boreală este în sezon (cu condiția ca norii să nu împiedice vederea). Potențialul de a trăi această experiență este una dintre caracteristicile cele mai atractive ale aventurii noastre sub luminile nordice: Explorarea Islandei și a Groenlandei de Est.

Fiordul Tasermiut

Fiordul Tasermiut este una dintre cele mai incredibile minuni naturale ale Groenlandei. Este un fiord de 70 km care traversează cea mai mare parte a Groenlandei de sud-vest. Oaspeții care se alătură itinerariului nostru de aventură în Groenlanda: Explorare pe mare, pământ și aer au ocazia să petreacă o noapte în cort pe acest fiord.

Elicopterele cu două motoare ale vasului de expediție permit oaspeților să trăiască aventuri captivante de-a lungul fiordului Tasermiut din Groenlanda de Sud.

Qasigiannguit

Un alt fiord din grupurile de fiorduri din Groenlanda de Vest este Qasigiannguit, situat la sud de Golful Disko. În timp ce fiordul este în sine o priveliște, Qasigiannguit este cunoscută de localnici drept capitala balenelor. Grupuri de balene sunt adesea observate în apropierea țărmurilor Golfului Disko, nu departe de locul unde vei vedea Qasigiannguit.

Băile termale Uunartoq

Fiordurile și râurile sunt în mod obișnuit ceea ce își imaginează oamenii atunci când își închipuie Groenlanda. Dar există mai multe băi termale răspândite de-a lungul coastei de sud a insulei, inclusiv Uunartoq. Multe dintre aceste băi termale rămân prea reci din cauza mediului polar pentru a te relaxa în mod confortabil. Însă la Uunartoq, poți chiar să stai și să te relaxezi, deoarece apa rămâne suficient de caldă în lunile de vară pentru a experimenta baia termală fără a îngheța de frig.

Muzeul Knud Rasmussen

Pentru aventurierii care sunt pasionați de istorie, Muzeul Knud Rasmussen este locul în care trebuie să ajungă. Situat chiar la nord de Fiordul de Gheață Ilulissat, acest muzeu este un tribut viu pentru exploratorul danez Knud Rasmussen, care a condus expediții în căutarea legendarului Pasaj de Nord-Vest.

Kangerlussuaq

Acesta este unul dintre numeroasele orașe mici ale Groenlandei, dar are avantajul de a fi punctul de plecare pentru o drumeție de 200 km de-a lungul Traseului Cercului Arctic, care te va duce până la marginea Foiței de Gheață a Groenlandei, de-a lungul coastei de sud.

Kujataa

Kujataa este o locație care unifică culturile istorice norse și inuite. Oameni din două medii diferite s-au adunat și au creat o cultură comună construită în jurul agriculturii, pășunatului și vânătorii de mamifere marine, toate în apropierea frumoaselor calote de gheață groenlandeze. Datorită adunării unice a diferitelor culturi, Kujataa a fost declarată sit UNESCO al patrimoniului mondial.

Hvalsey

Desigur, majoritatea oamenilor se gândesc la vikingi atunci când își imaginează o explorare a Groenlandei, așa că nu ar fi o călătorie adecvată fără a vedea o formă de monument care să păstreze această moștenire vikingă. Hvalsey îndeplinește exact acest scop, fiind locul celor mai mari și mai bine conservate rămășițe vikinge din întreaga Groenlandă. Ruinele nordice de la Hvalsey vorbesc despre zilele timpurii vikinge din Groenlanda.

Cum să ajungi în Groenlanda

Vă entuziasmează deja ideea unei călătorii în Groenlanda? Suntem încântați dacă am reușit să vă inspirăm și sperăm să vă vedem la bordul expediției de aventură: Esența Groenlandei: Coastele de Sud și Golful Disko, în care veți trăi o aventură de 15 zile pe coasta de sud a insulei și veți admira frumusețea Foiței de Gheață a Groenlandei atât de la bordul navei, cât și de pe uscat, dacă alegeți una dintre experiențele noastre preferate de drumeție. Veți ajunge și pe țărmurile Golfului Disko, unde veți avea ocazia să vedeți unele dintre celebrele fiorduri precum Ilulissat și Qasigiannguit.

Contactați-ne pentru personalizarea vacanței Dvs. exclusiviste!

error: Content is protected !!