Călătoriile și compasiunea

Există pe această planetă extrem de multe locuri interesante și frumoase, locuri unde poți să cunoști oameni noi, obiceiuri noi, tradiții și stiluri de viață diferite de cele cu care ai fost învățat. Să călătorești poate fi extrem de benefic pentru dezvoltarea ta , iar unele dintre cele mai puternice transformări au loc la nivelul credințelor și convingerilor personale.

Cunoscând și trăind alături de oameni noi te va ajuta să înțelegi alte popoare și vei ajunge astfel să empatizezi cu aceștia și să respecți cultura și stilul de viață al lor, chiar dacă este diferit de al tău. În felul acesta vei deveni o persoană care nu judecă stilul de viață al altora îti va fi mult mai ușor să accepți și să înțelegi că alte persoane trăiesc diferit față de tine, au alte convingeri, dar asta nu înseamnă că nu o fac la fel de corect ca și tine.

Care sunt cele mai ciudate obiceiuri și tradiții din lume?

În fiecare țară există obiceiuri și tradiții care pentru alte popoare pot părea ciudate. Ca să fii pregătit atunci când alegi să vizitezi o țară citește puțin despre obiceiurile pe care le poți întâlni. De exemplu în India trebuie să te descalți când intri într-un templu, iar zonele mai puțin modernizate nu au toalete publice, astfel că igiena străzilor lasă de dorit. Tot acolo oamenii nu acceptă să îi atingi mai mult decât este necesar. În Statele Unite ale Americii chelnerii îți pot pune adaos la nota de plată de până la 20% din valoarea acesteia.

în Egipt este indicat să eviți actele de afecțiune în public, se accepta îmbrățișări în public doar dacă persoanele sunt de același sex. Portughezii consideră că dacă îți adaugi sare în mâncare este un semn că aceasta nu este pe placul tău. Rusii au o superstiție în ceea ce privește fluieratul în casă care pentru ei înseamnă că îndepărtezi prosperitatea. De asemenea, aceștia consideră că zâmbetul este un semn de politețe. Japonia, care este considerată o țară foarte civilizată, cu oameni onești și corecți, are câteva obiceiuri care pot părea foarte ciudate în alte colțuri ale lumii.

De exemplu aceștia nu au coșuri de gunoi pe stradă, însă fiecare japonez își ia gunoiul cu el acasă. De asemenea, aici se obișnuiește să facă baie în aceeași apă toți membrii familiei, nu înainte de  a face un dus prealabil. Japonezii sunt foarte punctuali, pe când italienii consideră că este normal să întârzii, așa că acolo nu se grăbește nimeni. Locuitorii Republicii Dominicane sunt foarte credincioși și folosesc expresii religioase în conversațiile lor. Iar dacă vrei să iei masa în Thailanda, află că aici furculița se folosește doar pentru a pune mâncarea în lingură, nu pentru a mânca cu ea.

Cum să înveți să fii mai empatic?

Pentru o lume mai bună avem nevoie de empatie, iar această empatie o câștigi atunci când ești dispus să evoluezi, să te adaptezi situațiilor noi, chiar dacă nu sunt confortabile pentru tine. În timp, vei învăța că fiecare persoană are un stil de viață, un trecut și un viitor și asta se datorează de multe ori locului în care a fost crescut și educat și credințelor și valorilor pe care le are. Când vei învăța să cunoști fără să judeci, atunci te poți considera un om empatic, vei putea să te adaptezi în orice colț din lume ai călători și îți vei face în permanență cunoștințe și prieteni noi. Să ai ocazia să călătorești este un privilegiu, așa că dacă îți poți permite financiar, cât și din alte puncte de vedere, fă-o! Descoperă lumea și ajută la crearea unui viitor mai bun pentru toți.

Aceasta este viziunea noastră!

Contactați-ne pentru personalizarea vacanței Dvs. exclusiviste!

error: Content is protected !!