Comorile Namibiei – cele mai mari dune de nisip din lume

Când te gândești la o destinație de vis pentru următoarea ta vacanță, care este primul lucru care îți vine în minte? O alegere fantastică pentru tine poate fi Namibia, pentru simplul fapt că Namibia nu este o călătorie în sine, ci o experiență extraordinară! Namibia este acel loc care te va lăsa mut de uimire, indiferent că vei călători prin deșert sau că te vei aventura într-un safari.

Orice vei alege să faci sau să vizitezi, cu siguranță nu vei da greș. Datorită peisajelor și habitatelor sale vaste, animalele din Namibia sunt capabile să se plimbe libere, fără prea multe interferențe umane, Namibia având o faună sălbatică extrem de diversă și o la fel de bogată viață marină.

10 lucruri interensate și mai puțin cunoscute despre dunele de nisip din Namibia

Amplasate în deșertul de coastă al Namibiei se află cele mai mari dune de nisip din lume. Acestea atrag un număr semnificativ de turiști în fiecare an, mulți dintre ei alegând să le urce, ca mai apoi să se bucure de o coborâre palpitantă pe toboganul de nisip la întoarcere. Dar cât de multe știi, de fapt, despre dunele de nisip din Namibia?

  1. Sossusvlei, aflată în partea de sud a deșertului Namib, este o tigaie de sare și lut înconjurată de dune de nisip. Datorită nisipului său într-o nuanță unică de roșu, Sossusvlei este una dintre cele mai căutate atracții turistice din Africa.
  2. În limba Nama, sossus se traduce prin fundătură sau loc fără întorcere, în timp ce în afrikaans cuvântul vlei se referă la un lac sau o mlaștină puțin adânci. Puse împreună, denumirea de Sossusvlei se traduce cu aproximație prin o mlaștină fără fund.
  3. Duna Big Daddy atrage mii de alpiniști așezați dornici să admire peisajul de la o înălțime de 325 de metri, dar cea mai înaltă dună de nisip din lume este, de fapt, Dune 7, aflată în apropiere și având o înălțime de 383 de metri.
  4. Nisipul din Sossusvlei are o vechime de aproximativ cinci milioane de ani.
  5. Sursa principală de apă din deșertul Namib este ceața, ceea ce înseamnă că reptilele și mamiferele care locuiesc în regiune s-au adaptat la viața din deșert, învățând să supraviețuiască cu rezerve limitate de apă.
  6. O varietate de specii diferite de animale pot fi găsite în Sossusvlei, inclusiv antilope, struți, rozătoare și păsări.
  7. Dunele de nisip din zona Sossusvlei sunt cunoscute sub denumirea de dune stea, datorită formei pe care o dobândesc atunci când vântul bate din toate direcțiile. Din acest motiv, dunele nu se deplasează aproape deloc.
  8. Nisipul din regiune capătă acea nuanță aparte de roșu datorită stratului de oxid de fier care îl acoperă.
  9. Culoarea nisipului se schimbă de-a lungul deșertului. Mai aproape de mare, în vest, nisipul pare mai alb, în timp ce mai spre interiorul teritoriului, nisipul devine mai roz.
  10. Remarcabilele dune de nisip nu sunt singurul lucru care atrage vizitatorii în această zonă. Arareori, în urma unui sezon neobișnuit de ploios, râul Tsauchab se revarsă în crater și oamenii din întreaga lume se adună pentru a urmări cum acesta se transformă într-un lac.

Deadvlei – pădurea moartă din deșert

Aproape de Sossusvlei, Deadvlei este o întindere de lut presărată cu copaci uscați, ce vin în contrast cu caldarâmul alb. Această pădure s-a format atunci când râul Tsauchab s-a inundat, iar abundența de apă a dus la apariția copacilor. Apoi, clima s-a schimbat, iar dunele de nisip au pătruns în craterul de lut, blocând astfel accesul apei de râu în această zonă și provocând uscarea arborilor. Se estimează că aceștia au aproximativ 900 de ani vechime, dar încă nu s-au descompus datorită climatului uscat. Deadvlei este adevărat paradis pentru fotografi, deoarece contrastul dintre copacii negri și întinderile albe, precum și dunele roșii alături de cerul de un albastru intens creează imagini incredibile.

Fostul drum spre Sossusvlei a fost asfaltat în anul 2006. După 45 de kilometri se ajunge la cunoscuta Dună 45, care se remarcă prin înălțimea sa și este, de asemenea, un peisaj preferat de către fotografi. Cel mai bun moment pentru a face fotografii este la primele ore ale dimineții și după-amiaza târziu, când soarele creează un joc contrastant de umbre.

Experimentați frumusețea sălbatică a Namibiei, alegând una din excursiile noastre! (in spatele cuvantului excursiile link catre https://exclusiveluxurytravel.ro/?product_cat=&s=namibia&post_type=product)

Contactați-ne pentru personalizarea vacanței Dvs. exclusiviste!

error: Content is protected !!