Fly & Wine – Zboară către podgoriile de vin din Italia!

Nu trebuie să așteptați să vă planificați vacanța de vară în Italia; anul acesta, partenerul nostru este fericit să vă organizeze zborul cu elicopterul, o experiență frumoasă și confortabilă, în care cu ajutorul gastronomiei o să descoperiți excelența țării, prin mâncăruri tradiționale și vinuri selecte.

Toate tururile și transferurile pot fi personalizate la cerere.

Tur enogastronomic cu elicopterul in San Gimignano

La bordul elicopterului vei ajunge la Crama Torciano din San Gimignano, unde vei degusta produse fine și mâncăruri tradiționale Toscanei.

Opțiunile de zbor (durata de zbor de la punctul de plecare până la destinație):

  • 150 de minute din Roma: vă veți bucura de vederi panoramice din Toscana. Veți zbura deasupra zonei deluroase a Val D’Orcia, orașul antic Montalcino, dealurile Chianti pline de podgorii, satele medievale Certaldo și San Gimignano. Aici veți admira unele dintre cele mai importante monumente precum Piazza del Duomo și turnurile istorice, renumite în întreaga lume.

  • 50 de minute din Florența: în timpul zborului veți admira orașul Florența și veți vedea cupola Brunelleschi a Domului. Apoi veți zbura deasupra zonei deluroase a Chianti, plina de podgorii și veți ajunge în satele medievale Certaldo și San Gimignano, unde veți admira monumente importante precum Piazza del Duomo și turnurile istorice.

  • 70 de minute din Forte dei Marmi: veți vedea coastele frumoase ale regiunii Versilia, orașul Viareggio și Lucca. Apoi veți zbura deasupra zonei deluroase a Chianti, plina de podgorii și veți ajunge în satele medievale Certaldo și San Gimignano, pline de monumente istorice.

Tarife: de la 660 de euro de persoană

Dacă doriți să începeți turul dintr-un alt oraș, acest lucru este posibil prin personalizarea experienței.

Veți fi preluat direct de la hotel sau vilă, iar șoferul vă va însoți până la helipad. Înainte de a pleca, căpitanul vă va întâmpina la bordul elicopterului și vă va explica toate procedurile necesare pentru acest tur.

Odată ce ați aterizat la Tenuta Torciano Winery, veți fi așteptați direct de Pierluigi Giachi, proprietar și vinificator, iar acesta vă va oferi o frumoasă întâmpinare cu șampanie, vă va prezenta povestea familiei sale încă din 1720, vă va arăta pivnița și camera cu butoaie, veți vizita podgoria unică în formă de cerc.

În funcție de sezon, clienții se pot bucura de un prânz delicios în podgorie sau într-o cameră privată din interiorul pivniței. Experiența de prânz constă într-o degustare verticala a 13 produse tradiționale și gastronomice toscane, incluzând unele ediții vintage si limitate. În acest timp, veți învăța cum să degustați și să combinați băutura și mâncarea într-un mod corect. Vizita și prânzul vor dura aproximativ 3 ore.

Prânzul cu 4 feluri va include:

  • Aperitiv cu mâncăruri tipice toscane și brânzeturi cu bruschete locale.

  • Ribollita toscana cu legume si ulei de masline extravirgin fin presat la rece.

  • Lasagna cu trufe

  • Tocana de mistreț cu măsline selectate special

Vizita la San Gimignano

După vizita la Tenuta Torciano Winery, șoferul privat vă va duce la San Gimignano unde vă veți bucura de o plimbare frumoasă în jurul orașului, un ghid expert vă va explica povestea orașului medieval. După plimbarea în centru, veți descoperi Turnul Privat Chigi – unul dintre cele paisprezece turnuri istorice ale orașului – unde vă veți bucura de un delicios aperitiv pe terasa superioară, cu o vedere asupra centrului orașului și a peisajului colinar din Toscana.

La sfârșitul zilei, veți fi însoțiți înapoi la hotel cu elicopterul.

Tur cu elicopterul in Toscana si Lazio, o zi întreagă de degustări gourmet  

Experiența perfectă pentru cine dorește să descopere cele mai bune produse gourmet din Toscana și Lazio, vizitând cele mai bune podgorii, crame și restaurante.

Plecarea se face din Roma, insa, la cerere, se poate schimba punctul de plecare.

Tarife: de la 990 de euro de persoană

Veți fi preluat direct de la hotel, iar șoferul vă va însoți până la punctul de decolare unde îl veți întâlni pe căpitan.

În timpul zborului veți descoperi panoramele din Toscana. Veți zbura deasupra zonei deluroase a Val D’Orcia, orașul antic Montalcino, dealurile Chianti pline de podgorii, satele medievale Certaldo și San Gimignano. Aici veți admira cele mai importante monumente (timp de zbor: 150 minute).

Oprire la Tenuta Torciano Winery (San Gimignano, Toscana). Odată ce ați aterizat la podgoria Tenuta Torciano, veți fi întâmpinați cu șampanie de către proprietarul și vinificatorul Pierluigi Giachi, care vă va prezenta istoria familiei, crama, podgoria unică în formă de cerc și vă veți bucura de un prânz delicios.

Prânzul constă într-o degustare a 13 produse tradiționale și gastronomice toscane, incluzând unele ediții vintage si limitate. În acest timp, veți învăța cum să degustați și să combinați băutura și mâncarea într-un mod corect. Vizita și prânzul vor dura aproximativ 3 ore.

După experiența de la Tenuta Torciano Winery, veti calatori din nou cu elicopterul în direcția restaurantului Silene din Val d’Orcia. Silene deține un helipad în interiorul proprietății și odată aterizati, Roberto Rossi vă va face un tur în grădina proaspătă și va alege legume de sezon pentru prânz. Prânzul cu 4 feluri de mâncare va include preparate de sezon și trufă albă.

După prânz (aproximativ 2 ore), veți zbura la următoarea cramă numită Falesco unde veți avea o vizită a pivniței și degustarea unei selecții de 5 vinuri diferite. Degustarea va dura aproximativ 1 oră și 30 de minute și veți descoperi produsele tipice din regiunea Lazio.

După această vizită veți zbura înapoi la Roma, timpul total de zbor fiind de 2 ore și 30 de minute.

Aceasta este o experiență de o zi întreagă. Odată ajunși în Roma, șoferul vă va duce înapoi la hotel.

Tur cu elicopterul in Roma și Lazio

Turul perfect pentru a descoperi capitala italiană cu monumentele și statuile sale. Zburați deasupra Colosseumului, vedeți piața San Pietro și ajungeți la Castelul Gandolfo de pe lac, în timpul unui zbor de vis.

Plecarea se face din Roma, insa, la cerere, se poate schimba punctul de plecare. Durata unui tur poate fi de 30, 45 sau chiar de 60 de minute.

Tarife: de la 290 de euro de persoană

Punctul de plecare este în Roma, la helipad. Înainte de decolare, căpitanul vă va întâmpina la bordul elicopterului și vă va explica toate procedurile necesare pentru acest tur.

Acest tur cu elicopterul este oportunitatea perfecta de a descoperi una dintre cele mai vechi capitale ale lumii.

Cu peisaje panoramice superbe la momentul apusului, vă veți bucura de Olimpic Stadium și Foro Italico, complexul sportiv din Roma încă din 1938; podul Ponte Milvio; Renzo Piano Auditorium; Parcul Villa Ada & Villa Borghese; Altare della Patria, Vatican și Saint Peter cu o vizibilitate redusă, deoarece zona nu permite survolarea; Castelele Romane (regiunea viticolă Frascati), Villa Adriana și Castelul Gandolfo (resedinta de vara a Papei), Lacul Bracciano și Castelul Odescalchi; satele mici Anguillara și Trevignano.

Întoarcerea se va face la aceeași locație din Roma de unde s-a plecat.

Tur cu elicopterul – Langhe și castelele

Un zbor potrivit pentru a descoperi frumusețile regiunii Piedmont, cu castelele sale și o degustare într-un restaurant bine cotat, unde vei încerca delicioasa trufă!

Zborul va începe din Busano, aproape de Torino și va dura aproximativ 90 de minute. Înainte de decolare, clienții vor fi întâmpinați de către căpitan la bordul elicopterului și vă va răspunde la toate întrebarile legate de zbor.

În timpul zborului, veți admira Sacra di San Michele Abbey, un monument care reprezintă istoria regiunii piemontane; Castelul Stupinigi și Castelul Racconigi, vila antică pentru regi și prinți. Apoi veți zbura deasupra regiunii Barolo, o zonă foarte renumită, bogată în podgorii.

Veți ateriza la crama Clerico, unde te vei bucura de o vizită în pivnițe și de o degustare de produse tradiționale.

Prânz la Restaurantul Pollenzo: situat în inima dealurilor Langhe și Roero, Pollenzo restaurant Albergo dell’Agenzia combină arhitectura rafinată cu peisaje de o frumusețe rară, recunoscută de UNESCO ca patrimoniu mondial care merită să fie protejat pentru generațiile viitoare. Leagăn al gătitului tradițional italian, acest restaurant interpretează patrimoniul cultural important în conformitate cu principiile filozofiei „slow food”, folosind ingrediente naturale și materii prime proaspete provenite din piețe și producători locali – toate se combină pentru a asigura oaspeților experiențe gastronomice la nivel înalt.

Întoarcere la Helano Busano, lângă Torino.

Tur enogastronomic cu elicopterul in Val d’Orcia – caminul Brunello di Montalcino

În timpul zborului veți admira satele antice Montalcino, Pienza și Montepulciano, precum și frumoasele zone deluroase din Valea Orcia. Experiența include vizita a două crame și un prânz la restaurantul Silene, premiat cu stele Michelin.

Plecarea se face din Roma, insa, la cerere, se poate schimba punctul de plecare. Plecarea este disponibilă din Roma, Florența, Montalcino.

Tarife: de la 990 de euro de persoană

În timpul zborului veți admira vederi panoramice din Val d’Orcia, una dintre cele mai frumoase zone deluroase din Toscana. Întreaga zonă este un parc protejat și a fost recunoscut drept patrimoniu mondial de către UNESCO în 2004. Protagonistul absolut al Val d’Orcia este natura nealterată, cu o coloristică care se schimbă în funcție de diferitele anotimpuri.

Acest teren a dat naștere celor mai prețioase și apreciate produse italiene: Brunello di Montalcino, Nobile di Montepulciano, Rosso Orcia.

Sosirea în Montalcino, la crama Castiglion del Bosco.

Proprietatea, deținută de Massimo Ferragamo, se întinde pe 2.000 de hectare, cu 62 dedicate doar podgoriilor Sangiovese. Aceasta este unul dintre cele mai fascinante domenii viticole din lume și unul dintre membrii fondatori ai Consorzio Brunello di Montalcino, infiintat în 1967.

După vizită, veți degusta șase vinuri Brunello di Montalcino, însoțite de brânză locală Pecorino, pâine, ulei de măsline extra virgin și miere.

Pranz la restaurantul cu stea Michelin “SILENE” din Seggiano

După experiența de la cramă, veți ajunge la restaurantul cu stele Michelin Silene din Val d’Orcia.

Silene are o istorie lungă de la începutul secolului XX. Restaurantul a menținut vechea tradiție culinară Toscana bazată pe utilizarea celor mai bune produse de sezon. Roberto Rossi, chef la Silene, s-a născut și a crescut în Toscana și te va însoți în această experiență, recomandată cu mare drag iubitorilor de trufe.

Vizitarea podgoriei Le Ripi din Montalcino

Francesco Illy (de la compania de cafea Illy) este proprietarul Podere Le Ripi, una dintre cele mai renumite podgorii biodinamice din Montalcino. Domeniul include 54 de hectare de pădure, podgorii și măslini. Un sol necontaminat și un soi vegetal minunat înconjurat de o priveliște uluitoare. Veți vizita podgoria Bonsai și Pivnița de Aur, construite cu metodele de construcție antice folosind peste 750.000 de cărămizi naturale de lut. În final, veți degusta o selecție de vinuri selecte.

După vizită, în jurul orei 17, vă veți întoace la elicopter pentru a zbura înapoi la hotel.

In afara acestor tururi minunate, va putem oferi pachete personalizate pentru Dvs., cum ar fi Helicopter proposal” – o cerere in casatorie romantica, inedita si exclusivista!

Nota: Tarifele sunt orientative si pot varia in functie de perioada.

Contactați-ne pentru personalizarea vacanței Dvs. exclusiviste!

error: Content is protected !!