Tot ce trebuie să știi înainte să pleci în primul tău safari în Zambia

Cunoscută drept ritmul inimii Africii, Zambia este una dintre cele mai sălbatice regiuni de pe continent, oferind celor care ies în safari (fie că este pentru prima dată sau pentru a mia oară) o experiență de neegalat. După ce ai luat decizia genială de a rezerva primul tău safari în Zambia, s-ar putea să te trezești că navighezi pe web pentru a aduna mai multe cunoștințe despre ce să te aștepți în călătoria ta, sezonul pe care îl vizitezi, ce să împachetezi și toate informațiile necesare pregătirii. Acest jurnal este ghidul tău plin cu sfaturi de la un iubitor de safari care a fost pentru prima dată și tot ce ai nevoie pentru a te pregăti pentru viitoarea ta aventură africană.

Zece sfaturi pentru un prim safari în Zambia

Călătoriile oferă oportunitatea de a învăța, de a experimenta, de a descoperi și la rândul lor, de a crea amintiri cu o nouă apreciere pentru viața așa cum o cunoști. Compilat de o persoană plecată pentru prima oară însafari, mai jos sunt zece sfaturi pe care să le păstrezi în buzunarul din spate în timp ce te îndrepți spre prima aventură de safari în Zambia.

1. Pleacă cu mintea deschisă: Africa este un loc unic, diferit de orice ai văzut până acum, așa că e important să te duci deschis spre această experiență inedită pentru a profita la maxim de ceea ce îți poate oferi.

2. Fii pregătit să te deconectezi de la lumea cotidiană: Unele safari-uri au loc în  unele dintre cele mai inaccesibile părți ale Zambiei, așa că așteaptă-te la o conexiune redusă la rețelele de socializare. Deși unele tabere au Wi-Fi, nimănui nu îi strică un moment de respiro printr-un detox digital. E posibil ca la început să se simtă neobișnuit, dar vei vedea că va ajunge să fie atât de organic și natural.

3. Cunoaște-ți ghidul care te va acompania: Vei petrece mult timp împreună cu ghidul tău.
Folosește-te de acest timp pentru a ajunge să îi cunoști poveștile. Ghizii și localnicii sunt dornici să-și împărtășească experiențele și cunoștințele despre animalele sălbatice, cultură, viață în natură și multe altele.

4. Nu rata niciun safari în inima vieții sălbatice a Zambiei: Se naște un sentiment de satisfacție
extraordinar, atunci când înveți despre noi specii de păsări, dezvolți capacitatea de a identifica un arbore despre care nu știai nimic sau înveți să dai de urmă unei familii de lei.

5. Ia parte la activitățile în safari: Dacă îți ajunge timpul, încearcă să îți adaugi în program cât mai multe activități. O plimbare în natură sau o noapte sub cerul liber sunt modalități minunate de a te reconecta cu natura.

6. Pune toate întrebările pe care le ai: Nu numai ghidului tău, ci și echipei din tabără. Localnicii Zambiei își primesc oaspeții cu sufletul și brațele deschise, fiind încântați mereu să își destăinuie învățăturile cu cei doritori de conversații semnificative.

7. Fii conștient că ești în siguranță: O primă vizită a tărâmurilor sălbatice ale Zambiei, poate fi bântuită de gânduri nesigure. Cheia siguranței și a încrederii este să rămâi respectuos față de animalele sălbatice și mediul lor. Relația creată cu ghidul primează și ea în sentimentul de siguranță dorit.

8. Acceptă sunetele naturii: Animalele sălbatice au limbajul lor de a comunica între ele, ceea ce poate fi o experiență complet inedita atunci când te oprești să asculți. Muzica naturii din Zambia își lasă amprenta asupra ființei, fiind una deosebită și plină de greutate: sunetele hipopotamilor care se vor asigura că îi auzi, babuinii care își dau semnale de alarmă atunci când un leopard se află în apropiere sau răgetul incontestabil al leului, fiecare sunet este unic.

9. Învață câteva cuvinte ale limbii locale și folosește-le atunci când se cuvine: Vei fi surprins de câtă bucurie aduce pe fețele localnicilor atunci când depui efortul conștient să te integrezi câtuși de puțin în cultura lor.

10. Așteaptă-te să îți fie întrecute orice așteptări: În ciuda faptului că te afli într-o zona distantă a
lumii, îțipunem la dispoziție o experiență extrem de confortabilă, sigură și o experiență safari de înaltă calitate. Ospitalitatea localnicilor, viața sălbatică, răsăriturile și apusurile, mâncarea delicioasă și natura neatinsă te vor schimbă pentru totdeauna.

Ce să împachetezi?

Confortul este esențial atunci când îți faci bagajele pentru un safari, iar înțelegerea naturii călătoriei tale vă facesă ai la tine tot ce ai nevoie. Mai jos este o listă de verificare a tuturor articolelor de îmbrăcăminte, articole de toaletă și articole generale adecvate pentru safari, pe care îți sugerăm să le aduci.

Îmbrăcăminte + accesorii:

Citește mai mult

Numai membrii Clubului Exclusive au acces la conținutul integral al articolelor și la experiențe și oferte exclusiviste! Solicitați înscrierea și vă vom contacta de îndată ce va fi aprobată!

Sunteți deja membru?
Vă rugăm să vă autentificați în cont.

Autentificare

Doriți acces la conținut exclusivist?
Înregistrați-vă pe acest site!

După ce vă înregistraţi, cererea Dvs. va fi trimisă la administratorul site-ului pentru aprobare. Veți primi apoi un e-mail cu instrucțiuni suplimentare.

Prin înregistrarea în Clubul Exclusive sunteți de acord cu abonarea la newsletterul Exclusive Luxury Travel cu noutăți despre destinații, oferte și evenimente speciale.

Inregistrare

You do not have access to this post.
Contactați-ne pentru personalizarea vacanței Dvs. exclusiviste!

error: Content is protected !!