Tot ce trebuie să știți despre Mauritius

Situată în largul coastei de est a Africii, în Oceanul Indian, insula idilică Mauritius este o destinație de vacanță incredibil de romantică. Renumită pentru apele sale cristaline de culoare turcoaz, plajele superbe cu nisip alb fin și climatul tropical minunat, majoritatea turiștilor își petrec zilele relaxându-se pe plaje sau într-una dintre numeroasele stațiuni de vacanță de lux care le înconjoară, dar există mult mai mult în această mică insulă în afară de cocktailuri și nuci de cocos. Cei care se aventurează spre interiorul insulei vor descoperi munți luxurianți, acoperiți cu junglă, lagune albastre strălucitoare, râuri și cascade impresionante, cratere vulcanice stinse, orașe și sate mici și fermecătoare și câțiva localnici fabulos de prietenoși. Atracțiile care trebuie vizitate includ: capitala Port Louis aglomerată, cu piețele sale locale pline de viață; remarcabila cascadă Chamarel înaltă de 85 de metri și Eureka, un conac istoric pe o plantație transformat în muzeu, oferind turiștilor o imagine asupra trecutului colonial al insulei.

Bănci și monedă

Monedă

Moneda din Mauritius este Rupeea mauritiana – MUR sau rs, cu diviziuni de 100 cenți.

Nu schimbați banii în țara de origine, deoarece este posibil să obțineți un curs de schimb mai mic. Rata de schimb valutar în Mauritius este mult mai bună. Când ajungeți la aeroportul din Mauritius, veți vedea o mulțime de agenții de schimb la sosire. Veniți cu moneda Dvs. și schimbați-o acolo pentru un schimb valutar mai bun. Dacă nu reușiți să schimbați banii la sosire, există sucursale ale Thomas Cook și Shibani Finance în zonele turistice populare din Grand Baie și Flic en Flac.

Bănci

Băncile sunt deschise de luni până vineri, între orele 09.15 – 15.15 și sâmbăta între orele 09.15 – 11.15 (Doar anumite bănci).

Cardurile de credit sunt acceptate în mod normal de bănci și de majoritatea hotelurilor, restaurantelor și magazinelor turistice.

Călătorie, transport și deplasare

O autostradă importantă circulă de la nord la sud, de altfel există o rețea bună de drumuri pavate, uneori înguste, care acoperă insula. Există numeroase firme de închirieri auto, care includ firme majore internaționale și independente. Persoanele din Mauritius conduc pe partea stângă a drumului.

Taxiurile sunt reglementate și au aparate de taxare, legate de provincii sau hoteluri, avand un panou galben tipărit pe ușa șoferului. Serviciile de autobuz și taxi sunt cele mai utilizate în zonele urbane. De asemenea, sunt disponibile servicii de închiriere pentru biciclete și motociclete.

Mâncare, băutură și sfaturi culinare

Mauritius este un paradis pentru simțuri, nu numai pentru ochi prin peisajele sale deosebite, ci și pentru gust. Cu tradiții culinare din Franța, India, China și Africa, cele mai cunoscute și apreciate bucătării din lume, au fost transmise de-a lungul generațiilor.

În funcție de regiune, orezul sau o varietate de lipie numită chapattis sau roti, numită farata (paratha) de către localnici, este consumată cu curry. Utilizarea pe scară largă a condimentelor precum șofranul, scorțișoara, cardamonul și cuișoarele și ierburile precum cimbru, busuioc și frunze de curry sunt ingredientele obișnuite care oferă o aromă puternică, dar subtilă.

Puteți cumpăra multe gustări de pe străzile din Mauritius. Mauritienilor le plac dulciurile și fac multe tipuri de „gateaux”, așa cum se numesc. Prăjiturile variază și puteți găsi prăjituri foarte asemănătoare celor din Franța și altele similare cu dulciurile indiene, cum ar fi Gulab Jamun și Rasgulla, printre multe altele.

Mauritius produce o gamă largă de rom de trestie. Nu uitați apa de nucă de cocos cu o picătură de lime și un strop de rom local peste gheață. Berea locală este Phoenix și se servește de obicei foarte rece.

Apa locală este relativ curată, iar mauritienii o beau. Prin urmare, nu trebuie să vă temeți dacă o folosiți pentru curățarea dinților etc. Cu toate acestea, este mai bine să fierbeți apa înainte de a o bea sau să cumpărați apă îmbuteliată care este disponibilă gratuit în magazinele locale sau în hoteluri și stațiuni.

Climă și vreme

Citește mai mult

Numai membrii Clubului Exclusive au acces la conținutul integral al articolelor și la experiențe și oferte exclusiviste! Solicitați înscrierea și vă vom contacta de îndată ce va fi aprobată!

Sunteți deja membru?
Vă rugăm să vă autentificați în cont.

Autentificare

Doriți acces la conținut exclusivist?
Înregistrați-vă pe acest site!

După ce vă înregistraţi, cererea Dvs. va fi trimisă la administratorul site-ului pentru aprobare. Veți primi apoi un e-mail cu instrucțiuni suplimentare.

Prin înregistrarea în Clubul Exclusive sunteți de acord cu abonarea la newsletterul Exclusive Luxury Travel cu noutăți despre destinații, oferte și evenimente speciale.

Inregistrare

You do not have access to this post.
Contactați-ne pentru personalizarea vacanței Dvs. exclusiviste!

error: Content is protected !!