Israel – podgoriile, tradițiile și oamenii care creează vinul
Israel – podgoriile, tradițiile și oamenii care creează vinul
Aterizare ușoară
Ziua 1
La sosire, un vehicul elegant te va aștepta la aeroport. În drum spre prima cramă, vei face primul tău „Lehai’m” și vei auzi despre „Revoluția Calității” care a pus Israelul pe hartă, lumea culinară și vinul.
Vila Wilhelma este o cramă mică, administrată de o familie, situată într-o clădire istorică, Templari, de la începutul anilor 1900. Vei lua prânzul și vei sorbi niște vin fin în pivnița lor intimă.
După un check-in rapid și o scurtă odihnă, te vei îndrepta spre o cină minunată și un masterclass despre vinul israelian. Noaptea de cazare va avea loc la un hotel de lux înconjurat de vii.
Dealurile Iudee
Ziua 2
Dealurile Iudeei sunt o zonă muntoasă frumoasă, care înconjoară Ierusalimul, iar acum este una dintre cele mai populare regiuni viticole din Israel.
Dimineața va începe cu o vizită la Domaine du Castel și la impresionanta sa cramă. Degustarea celor mai bune vinuri ne va purta prin procesul de vinificație.
După prânz, vei vizita o cramă de tip boutique specializată în vinuri albe și vom auzi de la vinificatorul însuși despre povestea personală care sta în spatele vinului.
Cina se va ține la un restaurant arab local.
Ierusalimul și tradițiile evreiești
Ziua 3
Astăzi iți vei petrece ziua în inima Ierusal imului, Orașul Vechi. Un ghid local te va conduce printre delicatesele autentice și aromele acestui oraș uimitor.
Vei avea ceva timp liber în piață pentru a explora independent și a lua prânzul în Orașul Nou.
După-amiaza, te vei lăsa cufundat în atmosfera specială a Ierusalimului și te vei relaxa.
Seara vom lua cina la unul dintre cele mai bune restaurante din piața Machne Yehuda.
Deșertul
Ziua 4
După check-out-ul de la hotel, te vei îndrepta spre sud pentru a explora minunile deșertului israelian ca regiune viticolă.
Vei vizita o mică cramă și vei auzi de la tânărul vinificator talentat despre provocările și avantajele cultivării viței de vie într-un climat atât de special.
După prânz, vei putea gusta vinuri puternice și energice ale cramei Yatir, situate printre situri arheologice biblice și vei auzi despre istoria vinificației din regiune.
Te întorci la Tel Aviv pentru a cina la unul dintre restaurantele vibrante ale locului și pentru o noapte de odihnă.
Tel Aviv
Ziua 5
Astăzi te îndrepți către centrul vibrant din Tel Aviv, pentru o zi culinară și delicii culturale.
Te vei întâlni cu un ghid local pentru un tur cultural fascinant al orașului. Vei lua prânzul în unul din barurile de top de vinuri, lângă piața Carmel. După, vei avea ceva timp liber pentru a te plimba prin piață și a savura mirosurile și aromele.
Seara vei avea timp liber pentru a explora scena barurilor din Tel Aviv (opțional: tur de bar-hopping).
Câmpiile de coastă și Galileea
Ziua 6
Ziua va începe cu un masterclass și cu o degustare cu unul dintre liderii vinificatori din Israel, unde te vei scufunda în lumea fascinantă a soiurilor mediteraneene. Vei vizita o fabrică de brânzeturi și vei savura delicatesele ei la prânz.
După-amiaza, vei vizita un producător de ulei de măsline și o degustare ghidată îți va prezenta diferitele soiuri de măsline cultivate în Israel.
Te vei caza într-un hotel luxos cu SPA din Galileea și vei lua cina acolo.
Golan & Galileea
Ziua 7
Astăzi te vei îndrepta spre nord spre Golan Heights, pentru o vizită la crama Golan Heights, una dintre cele mai renumite crame israeliene, care a avut un rol cheie în revoluția calității vinurilor israeliene.
După o priveliște spre Siria, vei vizita cea mai nordică cramă din Israel, unde vei lua prânzul.
Mai târziu, după-amiaza, vei vizita unele dintre locațiile istorice din jurul Mării Galileii și vei lua cina la un restaurant gourmet, local. cal.
Ziua plecarii
Ziua 8
Astăzi te întorci la Aeroportul Ben Gurion, pentru zborul către casă.