Traseul Stelei Michelin în Alpi
O călătorie cerească către trei restaurante cu trei stele, din diferite regiuni ale Franței. Fiecare are propria sa istorie și tradiții gastronomice aduse la culmi amețitoare de către acești bucătari. Situate în mediul rural, sunt înrădăcinate în tradiție cu o doză sănătoasă de creativitate.
Iubitorii gastronomiei franceze și a bucătăriei locale, vor descoperi bogăția produselor regionale și vor fi încântați de varietatea oferită.
Decorurile sunt ideale, iar camerele au o atmosferă caldă de familie. La sfârșitul acestui circuit gourmet, puteți alege să vă întoarceți la Paris, să explorați Alpii francezi sau să mergeți în sudul Franței!
Ziua 1 : Începutul călătoriei dvs. Lyon – Ouches
Călătoria gastronomică începe în departamentul Loire, pe teritoriul Roannais cu Maison Troisgros. Plecați cu trenul din Paris, ajungeți la Lyon unde elicopterul vă va întâmpina pentru începutul acestei aventuri… Este teritoriul Roannais din departamentul Loarei unde găsiți legendara Maison Troisgros.
Într-un cadru înverzit, învecinat cu o podgorie Roannais, descoperă o bucătărie cu o istorie uimitoare, care are 50 de ani, timp în care a primit trei stele Michelin. De la bunici până la actualii titulari, Jean și Pierre care sunt cei care au adus o notă de modernitate și o bucătărie nouă.
În timp preparatul lor semnătură va fi transmis împreună cu ștafeta lui Michel, a treia generație care lucrează în prezent în altă locație.
Mai este și César care este a patra generație, el lucrând deja cu tatăl său pentru a prelua conducerea.
• Cazare la Troisgros
Cina la Troisgros
Bucătăria se îmbină cu natura înconjurătoare. De exemplu, sala de mese este proiectată în jurul unui stejar vechi de o sută de ani și este situată între câmpuri de iarbă și tufișuri. Ziua, peisajele rurale ți se alătură, iar seara luminile încălzesc spațiul, unde mesele decorate sobru anunță o bucătărie autentică.
Din generație în generație, mâncărurile Troisgros au păstrat întotdeauna aceeași consistență, simplitate și arome, fără a fi contrarii reinventării. César și fratele său Leo sunt a patra generație și caută noi surse de inspirație.
La aciditate se adaugă condimente: lumea hispanica și influențele italiene duc la mâncăruri de fuziune uimitoare. Iar pentru a vă încheia cina cu stil, nu ezitați să vizitați bucătăriile. Sunt uriașe, cu ferestre mari cu vedere la peisajul natural… este o lume de sine stătătoare.
Regiunea neexploatată a Loarei
Castele, biserici, sate istorice, peisaje verzi și gastronomie locală, Loire și Roannais sunt încă regiuni puțin cunoscute, dar cu situri frumoase de descoperit.
Natura este de așa manieră încât găzduiește numeroase trasee de drumeții, călărie și ciclism, de-a lungul pârâurilor de păstrăv sau lacurilor. Pe versanții aurii poți admira magnificele panorame însorite sau chiar poți merge de-a lungul canalului de la Roanne la Digoin. În Roanne trebuie să vedeți Abația Charlieu (secolul al X-lea) și Bénisson Dieu (secolul al XII-lea).
Ziua 2 : Spre Annecy și lacul său
Mergeți cu elicopterul către a doua și emblematica destinație gourmet, Annecy, în Alpi. Călătoria Dvs. gastronomică continuă. Aici vizitați Clos des Sens, un restaurant nou de 3 stele Michelin, premiat în 2019.
Bucătarul Laurent Petit, căruia îi place să se definească ca „bucătar-grădinar”, produce preparate din bucătăria locală exclusivă. „Petit își scoate harta regională, ia o busolă și desenează o rază de 100 km în jurul Clos des Sens din Annecy-le-Vieux și acesta este teritoriul lui.” Destul spus !
• Cazare la Clos des Sens
Locuința de pe lac și creațiile vegetale ale lui Laurent Petit
Cu preparate 100% locale și produse recoltate sau crescute la mai puțin de o zi de plimbare, Laurent Petit uimește simțurile cu mâncăruri autentice, care au caracter. Lacurile Annecy, Geneva și Le Bourget dau tonul mâncărurilor care provin din jurul lor.
Și pentru a rămâne fidel crezului său, Laurent Petit a creat o minunată grădină de permacultură, care are 1500 m² cu 200 de soiuri de legume.
Aceste specii sunt îngrijite cu dragoste, iar anotimpurile îi modelează gătitul pe tot parcursul anului. Stilul restaurantului este contemporan și cald, combinând lemnul de munte, cuarțul și cristalul, făcând din Clos des Sens una dintre mesele splendide din Franța. Aici emoția nu este creată, ci autentică, cu bucătăria care îi dă inima și sufletul. Greu de rezistat pentru orice gurmand.
Între lacuri și munți
La răscrucea a trei bijuterii, Lacul Annecy, Lacul Bourget și Lacul Geneva, Clos des Sens, are o locație spectaculoasă.
Vă puteți plimba cu barca, pe jos sau pentru cei mai în formă, înotul este o activitate excelentă, într-un peisaj uluitor al lacului transparent și culmilor înzăpezite ale Alpilor. Pentru a descoperi mai multe, mergeți într-o drumeție pe munte pentru a fi în contact cu o natură încă neatinsă.
Iar pentru o vedere panoramică a orașului Annecy, faceți o plimbare pe străzile din Annecy-le-Vieux, un sat plin de istorie, care se bucură adesea de soarele savoyard.
Ziua 3 : Ultimul pas în inima Alpilor
Pentru această ultimă oprire, îndreptați-vă spre Alpi, în fermecătorul sat Saint Martin de Belleville. Descoperiți lumea gastronomică a familiei Meilleur.
Succesul curge în sângele familiei Meilleurs. Tatăl și fiul în calitate de bucătari, soțiile care întâmpină oaspeții, susținuți de o mare echipă de iubitori ai gastronomiei franceze, care contribuie să facă din aceasta o mare aventură.
• Cazare la La Bouitte 3* Relais & Châteaux
Cina ta la La Bouitte
Maxime și René, împreună cu echipa lor, prezintă produse și preparate din Savoia.
Ei selectează cu atenție producătorii locali și îmbunătățesc rețetele tradiționale pentru a le transforma în cele mai bune. Nu ratați căruciorul cu brânză și deserturile remarcabile ale patiseriei Anthony. De asemenea, suntem bucuroși să vă sugerăm masa bucătarului, camera ascunsă a bucătăriei! Acest mic lounge privat oferă o vedere frumoasă către vale, iar mesa dumneavoastră va lua ritmul sunetului bucătăriei.
În sălbăticie: Luați o gură de aer proaspăt în Saint Martin de Belleville!
Explorați Alpii pe jos sau cu bicicleta și urmați potecile cu peisaje magnifice ale lacurilor și munților. Această ultimă oprire oferă o schimbare completă de peisaj într-o natură uluitoare.
Ziua 4 : Sfârșitul turului tău gastronomic
Acest tur încântător gourmet din fantasticii Alpi se încheie aici. Mai acordați-vă câteva zile timp pentru a explora sau a face o plimbare în sudul însorit… orice ați alege, nevoia dumneavoastră de experiențe unice va fi satisfăcută.