Vizitati Sardinia ca un VIP – Tur gastronomic si de vinuri
Vizitati Sardinia ca un VIP – Tur gastronomic si de vinuri
Descoperiti aromele de primavera mediteraneana
Specialitati de primavara si degustari de vinuri in Sardinia intr-un tur cu ghid privat de 7 nopti, in care veti gusta variate specialitati culinare locale, veti vizita cele mai bune podgorii si veti cina in cele mai bune restaurante traditionale.
Vizitati Sardinia in cea mai frumoasa perioada a anului, cand primavara da viata insulei cu 100 de flori si arome! Nou sezon, noi experiente, noi preparate si noi vinuri. Descoperiti noi locuri, gusturi, arome si traditii mileniale in inima Mediteranei in cadrul programului “Carrera de Sos Sabores” – Drumul gusturilor
Veti vizita Sardinia ca VIP, intr-o calatorie de neuitat in care veti afla povesti despre secretele Sardiniei. Fiecare zi este dedicata unei zone specifice, cu istoria si bucataria sa, care variaza de la loc la loc. Fiecare zi va fi plina de emotii, noi senzatii, locuri minunate, mancaruri autentice si vinuri alese! Personalul prietenos si atmosfera de familie va vor ajuta sa descoperiti viata locala. Acest program dedicat gurmanzilor include meniuri de marca, special create de expertii nostri culinari experts si vinuri locale selectate.
Sezonul gastronomic de primavara din Sardinia
“Respirati Sardinia si veti trai mai mult” … Sardinia inca pastreaza secretele gastronomiei antice si celei mai vechi culturi din Mediterana, fiind cunoscuta ca insula longevitatii si pe primul loc in lume la numarul de centenari. Insula este inconjurata de magnifica mare limpede ca cristalul si de nenumarate plaje, peisaje spectaculoase, frumoase resorturi si localitati incantatoare, fiind astfel una din cele mai visate destinatii pentru o vacanta de vara la plaja. Unica civilizatie antica numita “nuragic” care a existat acum 3-5 mii de ani, “Mormintele Uriase”, puturile sacre si necropolele cu pana la 7000 de ani vechime, fac din Sardinia cel mai mistic si antic teritoriu din Mediterana. Sardinia, regiune autonoma a Italiei, va ramane intotdeauna un taram aparte – cu propria sa istorie antica, cultura si traditii. Populatia nativa a insulei, sardinieni, vorbesc vechea limba sarda.
Programul va va oferi o experienta unica culturala, culinara si viticola, locatii ascunse, locuri pitoresti, privelisti care va vor lasa fara rasuflare si va va ajuta sa descoperiti insula cu ajutorul localnicilor. Sardinia este foarte diversa – de la orasele medievale Genovese si Aragonese, imprastiate pe coasta sau pe dealuri in nord-vest, pana la cele mai luxoase resorturi mediteraneene de pe Costa Smeralda in nord-est; de la satele tipice si salbaticia muntilor la plajele pristine si insulele nelocuite. Programul nostru include nu doar vizitarea unor locuri faimoase, ci si posibilitatea de a cunoaste adevarata viata a insulei, traditiile si bucataria sa. Pe parcursul itinerariului veti descoperi diferite locuri, diversa gastronomie a insulei, restaurante atent selectate si meniuri originale, create de experti culinari. Bucataria sardiniana se distinge printr-o surprinzatoare varietate in functie de zona. Aici veti gasi cel mai mare numar de tipuri de paine din lume, mai mult de 400! In fiecare zi veti descoperi aceasta insula unica cu o istorie de o mie de ani…
Avantaje:
- Servicii de inalt nivel si asistenta 24/7
- Experimentarea Sardiniei impreuna cu experti locali exceptionali, nimeni nu va va putea arata insula mai bine ca ei!
- Cazare in hoteluri superbe
- Excelente traditii locale culinare si viticole, bucatarie tipica sezonului
- Meniuri marcante create de experti culinari
- Ocazia de a fi primul invitat special intr-o frumoasa podgorie
- Vinul longevitatii – descoperiti si degustati “cannonau”, un vin rosu tipic sardinian cu cea mai mare cantitate de polyphenols din lume, care mentine tineretea “cagnulari” – antic vin rosu autohton din zona Sassari numit de experti in vin din lume “vinul in trend al viitorului”; exceptionalul vin alb sardinian “Vermentino di Gallura DOC” – aromele Mediteranei, solul de granit, marea si mistralul.
- Podgorii familiale, sarmante si intime si vinuri premium sardiniane
- Cine si degustari private exclusiviste
- Cooking-show
- Veti afla despre prima “Blue Zone”, cu cel mai mare numar de centenari din lume, secretele longevitatii in Sardinia
- In fiecare zi – diferite parti ale Sardiniei si experiente diverse
- Ospitalitatea locala si atmosfera de familie
- Va veti face noi prieteni, veti fi tratati cel mai bine posibil, veti face parte din familie!
- Nu ne plac lucrurile comune, fiecare experienta va fi unica!
Cand vremea este frumoasa, va veti bucura nu numai de mancare si vinuri excelente, inconjurati de frumusetile locale si aromele mediteranene, dar si de soarele cald de primavara.
PROGRAMUL TURULUI
Alghero-Coral Riviera-Sassari-Castelsardo-Aggius-Gallura-Costa Smeralda
ZIUA 1
Sosire pe aeroportul Alghero, primire si transfer la hotelul din Alghero.
Check-in si cazare.
ZIUA 2 – CORAL RIVIERA
SAT SARDINIAN & BRANZA TRADITIONALA, PREPARAREA PAINII SI BUCATARIE LOCALA
Tur pe Riviera del Corallo sau hiking in Porto Conte Natural Marine Park
O zi incitanta de-a lungul uneia din cele mai frumoase coaste ale Mediteranei – faimoasa Coral Riviera, numita asa datorita prezentei unor corali rari de o frumusete extraordinara si faimoasei bijuterii din Alghero. Parcul marin Porto Conte, cel mai inalt punct al promontoriului Capo Caccia (Capul Vanatorului), magnifica grota a lui Neptun langa renumita scara Cabirol cu 656 de trepte, de-a lungul rocilor uriase. Aceste pesteri cu vechimea de 2 milioane de ani sunt unele din cele mai mari din Europa. Parcul regional Porto Conte, Parcul Geo-Mineralogic de mediu din Sardinia, rezervatia Muntelui Minerva, rezervatia Capo Marargiu, culmea Motresta, sunt doar cateva din locurile in care veti invata o alta modalitate de a calatori: o plimbare inceata, mai mult sau mai putin solicitanta, pentru a descoperi frumusetea zonei, istoria sa si cele mai ascunse fatete. Veti fi ghidati de-a lungul cararilor putin cunoscute, ajungand la punctul de pornire cu jeep-ul. Drumetia depinde de conditiile meteo.
“In Sardigna” – “Viata in Sardinia”, patria branzei “pecorino”, cina traditionala intr-un sat sardinian.
O calatorie de neuitat in viata traditionala din Sardinia, cultura si gastronomia insulei intr-un sat tipic sardinian. Aceasta e o zi speicala, pe care nu o poti rata pe insula. Agriturismo – o ferma traditionala, dezvaluie esenta atmosferei din Sardinia, in care proprietarii pastreaza traditiile insulei. Toate produsele fermei sunt “facute in casa”, gatite conform traditiilor vechi si sunt baza bucatariei sardiniene – diferite varietati de branza de oaie “pecorino”, carnati, paste traditionale facute manual, paine, carne, dulciuri, vinuri si lichioruri.
ZIUA 3 – ALGHERO
PODGORIE DE FAMILIE SI VINURI PREMIUM DIN ALGHERO
Tur pietonal in Alghero
Orasul a fost infiintat in sec. 12 de catre puternica familie Doria din Genoa, care a condus timp de secole, apoi a fost capturat de familia Aragonese si apoi dezvoltat sub influenta acesteia. Sub coroana Aragon, Alghero a atins apogeul ca fortareata: legatura adanca a trecutului este inca evidenta in dialectul local, iar stilul aragonez al orasului antic apare constant in peretii orasului vechi, biserici, case si strazi. Orasul vechi poate fi considerat o adevarata comoara de istorie, cultura si situri arheologice. Alghero a fost si este un oras al farmecului, ideal pentru cei care indragesc aceste trasaturi tipice ale trecutului vechii Europe aflate sub influenta puternica a dominatiei familiei Aragon. In zilele noastre, este unul din cele mai faimoase, placute si relaxante orase cu peisaje romantice, precum si cu magazine, supermarketuri si restaurante.
Podgorie de familie si vinuri din Alghero, gustari si cooking class
Veti vizita frumoasa podgorie PALMAS, unul din cele mai frumoase locuri in care ia nastere magical vin sardinian “cannonau” – vinul longevitatii, ce a devenit simbolul Sardiniei, spectaculos, rafinat si plin de aromele insulei. Situata pe dealuri verzi si pitoresti, acoperind un teritoriu de 75 hectare, intre orasul medieval Alghero, perla uneia din cele mai frumoase coaste ale Mediteranei, Coral Riviera, si capitala Nordica, orasul antic Sassari, inconjurata de vechi podgorii, livezi de maslini si citrice si vegetatie mediteraneana, podgoria produce spectaculoase vinuri premium Alghero caracterizate de aromele naturii mediteraneene, marea, solul local si vantul, differite varietati de struguri, vinuri atat tipice locale “cannonau” si “vermentino”, precum si varietati internationale: Vermentino di Sardegna DOP (Golden Meday VinItaly); Cannonau di Sardegna DOP; Alghero Cabernet DOP; Alghero Cabernet DOP “Riserva” ; Syrah IGP Isola dei Nuraghi.
Potrivit studiilor recente, Sardinia poate fi considerata tara cu cele mai vechi traditii in producerea vinului, avand in vedere ca in urma ultimelor excavatii arheologice in zona necropolelor antice, s-au descoperit amfore cu urme de vin cu vechimea de aproximativ 3-5 mii de ani. Insula este faimoasa pentru numarul mare de varietati de struguri, care, in afara tipurilor traditionale, includ si unele tipice doar pentru Sardinia, precum strugurele antic rosu “bovale” in sudul insulei, alb “vernaccia” din Oristano si un rosu rubiniu “cagnulari” care creste doar in zona Sassari din nord-vest si a fost numit de unul din cei mai importanti experti in vinuri Robert Parker “vinul urmatorilor 20 de ani”. In plus, Sardinia este faimoasa in intreaga lume pentru vinul rosu special “cannonau” specific insulei, ce continue cel mai mare numar de polifenoli, care mentin tineretea.
Fiecare din zonele insulei are propriile caracteristici, struguri si productie de vinuri. Astfel ca, aici pot fi testate diferite tipuri in functie de originea si solul zonei. In ultimii ani, vinurile Sardiniei atrag atentia speciala a expertilor si cuceresc lumea.
Pentru tururile noastre viticole exclusiviste, alegem mici podgorii locale familiale in care traditiile sunt mostenite din generatie in generatie, iar arta si sufletul sunt exprimate in vin, ceea ce il face unic. Fiecare vin este o reflective a aromelor teritoriului in care au crescut strugurii.
Curs culinar master cu un chef ce va gati paste sardiniene intr-un mod traditional
ZIUA 4 – CASTELSARDO, ELEPHANT ROCK
PARADISUL FRUCTELOR DE MARE SI PRANZ GOURMET
Tur la Castelsardo – Castelul Sardinian
Mergand de-a lungul coastei impresionante, prin panorama nordica, ajungem la incantatorul oras medieval Castelsardo din sec. 12, ce se afla pe un promontoriu in centrul golfului Asinara. Timpul parca s-a oprit aici, vehicle stradute urca pe deal catre varf, unde este asezat vechiul castel Doria, amintind de secolele trecute. Peisajul frumos si spectaculos se intinde de la varful capelei catre mare, in jurul insulelor Asinara si Corsica. Castelsardo este faimos pentru mestesugurile traditionale sardiniene si cosurile facute manual. Vizitati Roccia dell’Elefante (Roca elefantului) – o faimoasa stanca in forma naturala de elefant si un loc de inmormantare preistoric «domus de janas» din perioada prenuragica, aprox. cum 5000 ani.
Experimentati fructele de mare din Sardinia intr-un faimos restaurant local
Preparatele culinare din fructele de mare din Sardinia sunt unele din cele mai delicioase din Mediterana, un adevarat paradis pentru iubitorii de fructe de mare, apele clare ca cristalul oferind o varietate de peste proaspat si fructe de mare locale.
Un faimos chef va va pregati un meniu special de degustare cu preparate unice din bucataria locala bazata pe fructe de mare. Veti savura o varietate de antreuri speciale bazate pe produse sezoniere, legume, peste si fructe de mare din zona, acompaniate de cele mai bune vinuri sardinian, deserturi locale si lichioruri.
ZIUA 5 – MISTERIOASA NURAGHE
“PANEFRATTERIA” SI BUCATARIA ANTICA TRADITIONALA CU PAINE
Tur la Nuraghe Santu Antine din Torralba
Sardinia este cea mai veche civilizatie din Mediterana. Veti face un tur unic al monumentelor antice din complexul Nuragic, cu vechimea de aprox. 3900 ani, ce reprezinta un exemplu important de arhitectura preistorica din zona Mediteranei.
Nuraghe (imense turnuri conice din piatra), puturile sacre, Mormantul Uriasilor si Meniere – dezvaluie cultura arhaica care a existat in Sardinia acum 5-7000 de ani. Turnurile sunt construite din stanci imense fara cabluri, pe baza cunostintelor de matematica si arhitectura, fiind inca un mister al civilizatiei preistorice.
Arta aperitif-ului Italian
Cultura aperitif-ului este tipica in Italia, insa in Sassari capata un sens special. Ora pentru aperitif incepe in barurile locale dupa 11:00 inainte de pranz si dupa 17:00 inainte de cina. Veti fi invitati la un aperitif local in unul din faimoasele barurile ale insulei.
Pranz “Gusturile si aromele taramului antic” intr-o tipica “panefratteria”
Gatitul original conform retetelor antice ale insulei este facut numai cu paine. Sardinia este cea mai bogata regiune a lumii pentru varietatile de paine. Veti descoperi ce inseamna “panefratteria” si preparatele unice din paine pe care localnicii din satele insulei obisnuiau sa le gateasca in vremurile de demult. Veti gusta feluri de mancare incredibile din diferite tipuri de paine sardiniana: aperitive, primul fel si chiar deserturi!
ZIUA 6 – INCREDIBILA GALLURA CU ROCI DE GRANIT BIZARE SI PADURI DE PLUTA, AGGIUS – SATUL DE GRANIT, VALEA LUNII SI BUCATARIA TIPICA DIN GALLURA
Gallura este o regiune nord-estica a Sardiniei, caracterizata de o coasta stancoasa, golfuri frumoase si plaje pitoresti, stanci de granit si paduri de pluta, numeroase insule, inclusiv Tavolara si arhipelagul Maddalena si este una din cele mai populare destinatii ale insulei. Gallura include orase faimoase precum Olbia, Tempio Pausania, Arzachena, Santa Teresa di Gallura, Palau, Golfo Aranci, Badesi, San Teodoro, Budoni si multe alte localitati mai mici, precum si o gama larga de hoteluri de lux, boutique, restaurante si atractii. Principala zona turistica din Gallura este Costa Smeralda, cel mai stralucitor si la moda loc din Sardinia, cunoscut pentru coasta frumoasa, iar interiorul insulei faimos pentru siturile arheologice imprastiate prin paduri, departe de turismul de masa, precum mormintele uriasilor, nuraghe si necropole. Gallura difera de restul insulei la dialectul vorbit, tipul de arhitectura, caracteristicile caselor de granit “stazzu” din zona agricola. Gallura este de asemenea faimoasa pentru padurile de stejari de pluta din care sunt confectionate produse locale precum dopuri si chiar genti si haine.
Turul orasului Aggius
Orasul Aggius din nordul Sardiniei este un superb oras medieval tipic din Gallura numit satul de granit, localizat printre bizare roci de granit de la poalele crestei numita “Monti di Aggius”. Casele sale de granit sunt considerate printre cele mai frumoase din toata regiunea, aflandu-se pe lista oraselor autentice italine, carora li se atribuie drapelul portocaliu “Borghi Autentici D’Italia”. Teritoriul salbatic si de o frumusete incantatoare este o alternanta unica de roci de granit, paduri virgine de stejari de pluta, vegetatie mediteraneana, pasuni si vii, carora schimbarea anotimpurilor le da diversitatea naturii si culorii. Aggius este faimos pentru Valea Lunii si Campia Marilor Stanci, un loc fascinant acoperit de stanci de granit si inconjurat de o liniste adanca. In vale este situata una din cele mai impresionante structuri nuragice: Izzan Nuraghe. Merita vizitat muzeul etnografic “Oliva Carta Cannas” si Muzeul Banditilor, primul dedicat obiectelor de interior specific locale, universul interior al casei, tesutului si vietii de zi cu zi, iar al doilea istoriseste povesti despre legendarele figure locale “in afara legii”, persecutate in timpul dominatiei piemonteze pentru contrabanda. Faimosul grup de muzica populara si corul din Aggius mentin vii traditiile stravechi ale dansului si cantatului. Covoarele si textilele mestesugarilor locali sunt faimoase in intreaga insula.
Pranz la o taverna locala gustand mancarea specifica din Gallura sau picnic in Valea Lunii (in functie de conditiile meteo)
ZIUA 7 – COSTA SMERALDA
VERMENTINO DI GALLURA
Tur pe Costa Smeralda – Farmec sardinian & Lux
Unul din cele mai exclusiviste locuri din lume – legendara Costa Smeralda (Coasta de Smarald), renumita ca loc de intalnire a celebritatilor din lumea intreaga.
Veti vedea faimoasele sate luxoase si hotelurile legendare in stil sardinian construite cu materiale naturale locale si cu arhitectura tipica, create de arhitecti faimosi in lume. Este de asemenea un loc cu o incredibila viata de noapte cu faimoase cluburi si discoteci precum “Billionaire”, “Ritual”, “Sopra Vento”, “Sotto Vento”, “Vita Smeralda”, deschise in timpul varfului de sezon in iulie si august. Veti face o scurta plimbare de-a lungul faimosului Porto Cervo – un centru de lux de pe Costa Smeralda cu o legendara mica piata Piazzetta, iahturi, restaurante celebre si magazine cu branduri de lux. Apoi veti vizita Liscia di Vacca – un sat unic, construit pe canale cu porticos, precum “Mica Venetie”, cu un teatru deschis vara pentru spectacole, saptamana modei si concerte. Satul de lux unic pe Costa Smeralda – Poltu Quatu (in sardiniana inseamna “portul ascuns”) este asezat pe un fiord natural de granit, evidentiindu-se fermecatorul Grand Hotel Poltu Quatu 5*, un minunat exemplu de arhitectura si design, creat de legendarul arhitect de pe Costa Smeralda, Jean Claude Lesuiss. Aici veti gasi stralucire, relaxare, lux, viata de noapte, port cu iahturi de lux, un faimos centru de scufundari “Marina del Orso”, magazine, restaurante, baruri, faimosul club de noapte «Vita Smeralda”.
Una din cele mai bune podgorii din Gallura, “Vermentino di Gallura,” degustare de mancaruri si vinuri.
Vinul specific si simbolul regiunii Gallura este “Vermentino di Gallura”, un magnific vin alb sec DOCG (Controlled and Guaranteed Denomination of Origin), produs pur din struguri Vermentino cultivati pe sol din stanci granitice. Singurul vin DOCG din Sardinia este mandria regiunii Gallura in lume. Gustul sau delicious se potriveste perfect cu scoicile de pe coasta. Sunt 60 de hectare de vii in Olbia, precum si stejari, peri salbatici, flora salbatica printre care lavanda, orhidee si mii de alte flori, lacuri cu o fauna eterogena de lisite, soimi, potarnichi, mistreti etc In fata se afla maiestuoasa insula Tavolara care iese in evidenta pe partea estica, in partea opusa tronand castelul Pedres pe dealul dupa care apune soarele. Acestea sunt domeniile Olbiei unde pamantul, pasiunea, munca si modernismul se imbina in incercarea de a urmari suflul elementelor si de a-l transfera cu ajutorul celor mai recente metode de producere a vinului. Solul din Tenute Olbios este un pamant excelent din granit, perfect pentru cultivarea vitei de vie Vermentino, dar si sortimentelor rosii precum Cabernet, Cannonau, Merlot si Bovale, ce gasesc substratul ideal pentru a isi exprima aromele exceptionale si densitatea. Conditiile climatice ale acestei zone si apropierea de mare garanteaza o ventilare constanta, plina de iod, un factor important in proprietatile organoleptice ale acestor vinuri.
ZIUA 8
Plecare spre casa sau continuarea vacantei cu un sejur la plaja.
SERVICII INCLUSE:
- Cazare la hoteluri selectate de 4*Superior/5* in Alghero si Costa Smeralda
- Transferuri private
- Tururi ghidate:
Alghero – Coral Riviera – sat sardinian cu cina – Castelsardo – Sassari – Nuraghe Santu Antine – Gallura – Aggius – Costa Smeralda - Experiente Gastronomia & vinurile Sardiniei
Cina traditionala sardiniana – 2 podgorii cu degustari – Pranz cu fructe de mare intr-un restaurant faimos – Cina la o taverna locala – Traditionala “panefratteria” - Cooking-show Sardinian si degustare gourmet cu un chef
SERVICII NEINCLUSE:
- Transportul cu avionul (sosire in aeroportul Alghero, la 10-15 minute de oras; plecare de pe aeroportul Olbia, la 30-40 minute de Costa Smeralda)
- Alte servicii
- Taxe locale de oras
- Bacsisuri, etc.
Pret: de la 2950€ de persoana in camera dubla, pentru grupuri mici de minim 6 persoane
Nota: Programul poate suferi modificari si poate fi personalizat in functie de preferintele Dvs.