Bijuteriile Namibiei – o combinație de peisaje sublime, populație și faună uimitoare

O combinație de peisaje uluitoare ce te vor face să te simți ca și când ai fi pe o altă planetă, cu cea mai bună observare a faunei sălbatice de pe continent, cu animalele sale fascinante adaptate la viața de deșert și minuni naturale ce te vor lăsa mut de uimire, face din Namibia o țară pe care nu o vei uita prea curând sau niciodată!

Peisajele și priveliștile Namibiei sunt pe cât de uimitoare, pe atât de variate: de la Namib – cel mai vechi deșert din lume, o sălbăticie vastă și frumoasă care acoperă o mare parte a țării cu câmpii nisipoase, până la locul unde dunele se întâlnesc cu oceanele care se prăbușesc pe coastă sau munți stâncoși de granit împodobiți cu artă rupestră antică și întinderea salină uriașă a Parcului Național Etosha.

În Namibia ai parte de aventuri la tot pasul, fie că este vorba despre un traseu 4X4 plin de provocări într-o zonă îndepărtată, a coborî o dună de nisip pe o placă sau sky diving deasupra deșertului. Indiferent despre ce este vorba, există nenumărate idei de aventuri pe care le poți experimenta în Namibia, o țară care îți ridică adrenalina la cote înalte.

În plus, rețeaua de drumuri bine întreținute, infrastructura turistică excelentă și o gamă largă de opțiuni de cazare fac din Namibia una dintre cele mai sigure și mai accesibile destinații turistice din Africa de Sud, atât pentru călătorii pe cont propriu, cât și pentru excursii ghidate prin agenții specializate.

Damara – una dintre cele mai vechi națiuni din Namibia

Împreună cu San, Damara este una dintre cele mai vechi națiuni din Namibia, originile lor nefiind documentate. Acest lucru se datorează în mare măsură structurii lor sociale libere, care i-a făcut incapabili să se apere împotriva triburilor mai unificate, împrăștiindu-i în lung și lat și conducându-i, în cea mai mare parte, în sclavie.

În mod tradițional, Damara sunt împărțiți în mai multe triburi, fiecare având propriul său șef, dar sunt conduși de un singur monarh, Regele Justus ǁgaroëb. Unii dintre ei dețin ferme de vite și oi din care își asigură un trai îndestulător, ducându-și mai departe obiceiurile și tradițiile. Femeile se ocupă de treburile casnice și îngrijirea copiilor, în timp ce bărbații vânează și îngrijesc animale.

Pentru o perspectivă asupra culturii și istoriei acestor oameni misterioși, merită să faci o vizită la Muzeul Viu din Damara, aproape de Twyfelfontein. Acest muzeu este singurul proiect tradițional Damara din Namibia și din lume, care încearcă să reconstruiască „cultura pierdută” a acestui popor. Aici vei putea fi martorul tradițiile lor interesante, vei contribui la bunăstarea lor și poate vei descoperi chiar unele dintre secretele lor.

Sossusvlei – cele mai mari dune de nisip din lume

În mijlocul deșertului Namib, în ​​Parcul Namib Naukluft, se regăsesc două dintre cele mai pitorești atracții ale Namibiei: Soussvlei și Dead Vlei. Această arie conservată din cel mai vechi deșert din lume este situată de-a lungul coastei Atlanticului, se întinde pe o suprafață de aproape 50.000 kilometri pătrați și este cea mai mare zonă protejată din țară.

Sossusvlei (vlei – crater, prăpastie) este un crater din lut sărat, înconjurat de dune. În limba Nama, Sossus înseamnă râu orb și se referă la râul Tsauchab, care, atunci când este inundat, se revarsă în deșert, fără a ajunge la Oceanul Atlantic, care se află la doar 50 de km distanță.

Aproape de Sossusvlei se află la fel de impresionantul Dead Vlei. Acest Vlei a fost separat, acum mult timp, de râul Tsauchab de o dună mare de nisip. Rezultatul acestui fenomen s-a transformat într-o mare pădure de arbori Camelthorn uscați, dar care au fost conservați de clima extrem de uscată, ce nu permite copacilor să se descompună.

La marginea Dead Vlei se poate urca pe Big Daddy, numită și Crazy Dune – Duna Nebună, despre care se presupune că este cea mai înaltă dună de nisip din lume. Este recomandat să ajungi acolo la primele ore ale dimineții pentru o eventuală urcare, deoarece traseul durează aproximativ 2 ore și este extrem de solicitant. Efortul este răsplătit cu una dintre cele mai incredibile priveliști, iar coborârea prin alergare de pe dună este o activitate extrem de distractivă.

Despre experiența Sossusvlei se poate citi în multe jurnale de călătorie, dar trebuie să o experimentezi personal pentru a înțelege frumusețea locului. Alege una din excursiile noastre în Namibia! (in spatele cuvantului Namibia link catre https://exclusiveluxurytravel.ro/?product_cat=&s=namibia&post_type=product)

Contactați-ne pentru personalizarea vacanței Dvs. exclusiviste!

error: Content is protected !!