Călătorii de lux cu trenul: 6 excursii de rezervat pentru 2022

Noul trend de călătorie in ritm lent primește o fațeta elegantă cu aceste călătorii internaționale de lux cu trenul.

Nu cumva să crezi că metrourile sumbre și trenurile administrate de guvern sunt singura formă de călătorie cu trenul, iată câteva dovezi convingătoare ale celui mai visat transport pe care banii tăi de vacanță îl pot cumpăra – un rezumat al călătoriilor esențiale cu trenul de lux în întreaga lume.

Doar găndul la călătoriile peste noapte cu trenul vă va face sa visați la destinații exotice, dormitoare romantice și mese grozave servite în vagoane-restaurant cu ținută impecabila!

1) Belmond Venice Simplon-Orient-Express, Europa

Legendarul Belmond Venice Simplon-Orient-Express abia dacă are nevoie de o prezentare pentru iubitorii de călătorii: interioarele sale strălucitoare cu lambriuri din lemn, mesele așezate cu fețe de masă impecabile și argint și cristal și confortul extravagant al dormitoarelor au ajuns să simbolizeze o perioadă în care călătoriile erau sofisticate, iar pasagerii erau pe primul loc.

Trenul, alcătuit din vagoane de epocă din anii 1920 și 30, reamenajate cu facilități moderne, circulă cu itinerarii regulate care vizitează destinații europene. Și o dată pe an, o călătorie face un tranzit deliberat de lent de cinci nopți între Paris și Istanbul. Cusetele pentru aceste curse clasice se epuizează rapid, iar Belmond a îndulcit călătoria și mai mult prin adăugarea a șase Grand Suite, fiecare numită după un oraș legendar și stilată într-un omagiu art deco adus acelui oraș.

Suitele Grand au băi private, paturi duble și încălzire prin pardoseală în zona de living. Când luați în considerare un steward privat (într-o uniformă captivantă, cu nasturi strălucitori) și șampanie gratuită la cerere, sincer, acest tren nici nu ar trebui să părăsească peronul pentru a se califica ca o călătorie a vieții. Celelalte clase de cazare, deși sunt mai puțin exagerate, oferă totuși detalii de design și confort care ridică un vagon de dormit la ceva mai mult ca o stare de vis. Această icoană a epocii de aur a călătoriilor nu și-a pierdut deloc lustrul!

2) Maharajas’ Express, India

Cele 23 de vagoane ale acestor trenuri de lux călătoresc în cea mai mare parte noaptea, permițând pasagerilor mult timp în timpul orelor de veghe pentru a debarca pentru a vizita reperele Patrimoniului Mondial UNESCO, a face safari și a lua masa în hoteluri și palate rafinate. Eticheta de preț se potrivește unei experiențe regale, desigur, dar o călătorie mai scurtă, precum pachetul de trei nopți Treasures of India, este mai puțin costisitoare și nu mai puțin plină de farmec.

Itinerarul include excursii la locurile emblematice ale Triunghiului de Aur — Taj Mahal, Fortul Agra, Parcul Național Ranthambore din Rajasthan (tigri!), Fortul Amber din Jaipur — precum și tratamente spa și mese generoase. Trenul include două restaurante, un vagon bar, iar spațiile de locuit moderne cu baie privată variază de la o cabină dublă de lux până la o suită prezidențială. India reprezintă pentru mulți turiști o călătorie de făcut o singură dată în viață, așa că un voiaj cu un tren ca acesta ar oferi cu adevărat cireașa de pe tort pentru acea experiență.

3) Rovos Rail, Africa de Sud

Avioanele de savana sunt în regulă, dar călătoria cu un tren de lux cu aer condiționat pe rute care fac zig-zag pe treimea de sud a vastului continent african are un puternic farmec pentru călătorii in ritm lent. Programul fără grabă înseamnă că se ține cont de timp pentru opriri pentru observarea vieții sălbatice și la podgorii pentru degustări de vin sau în rezervații pentru safari. Diverse itinerarii Rovos urmăresc escarpul Văii Marelui Rift sau traversează deșerturile roșii ale Namibiei.

În funcție de ceea ce alegeți (sau pe care îl creați; se pot planifica și excursii personalizate), călătoria dvs. poate include terenuri de golf, sejururi în cabane de lux sau tabere de safari sau excursii în jurul Cascadei Victoria. Pachetele rulează de la excursii de 2 nopți la aventuri de 14 nopți (inclusiv o călătorie Copper Trail, nouă pentru 2022, care traversează Zimbabwe, Zambia, Republica Democrată Congo și Angola).

Nu numai aceste călătorii sunt interesante, ci si trenul în sine te face sa visezi – vagoanele sale de pasageri de epocă au fost colectate, restaurate și modernizate cu instalații sanitare și aer condiționat moderne (dar și ferestre funcționale). Pe lângă apartamentele private, spațiile publice ale trenului includ un vagon de observație cu canapele și o platformă cu balcon deschis, vagoane lounge și club și un vagon restaurant. Lambriuri din lemn lustruit, scaune din piele capitonate, ferestre largi, care maximizează priveliștea, creează un stil vizual care evocă o epocă de călătorie în care oamenii împachetau haine formale și pălării pentru diferite ocazii. Deși nu veți înțelege cu adevărat viețile și culturile africane pe lângă care treceți cu această locomotivă de lux, nu veți uita niciodată călătoria.

4) Alaska Railroad, SUA

Alaska Railroad oferă o modalitate de a vedea frumusețea naturală a statului – de la orcile care se îndreaptă în golfurile înghețate până la maiestuosul Denali – care nu necesită deplasarea sau călătoria cu vasul de croazieră. Una dintre ofertele de vară ale liniei de cale ferată, pachetul de 11 nopți ”Ghețari, șine și trasee”, trece prin colțuri spectaculoase ale acestui vast stat, făcând mai multe opriri pe zi și zăbovând mai mult de o zi atât în ​​Parcul Național Denali, cât și în Parcul Național Kenai Fjords. În afara trenului, pasagerii vizitează muzee și facilități de dresaj de câini de sanie, se alătură unei excursii plutitoare pe un râu glaciar și fac drumeții cu ghid. La bordul trenului, pasagerii văd priveliștile dintr-un vagon de observație cu două etaje: un nivel cu cupolă de sticlă în partea de sus (cu serviciu de băuturi) și un vagon restaurant cu servicii complete în partea de jos. Noaptea, trenul se oprește la cabane și hoteluri din sălbăticie și din zone rurale nelocuite, astfel încât veți dormi liniștit înainte de activitățile de a doua zi și veți simți mai bine atmosfera fiecarui loc.

5) Trenul Suita Shiki-Shima, Japonia

Deși Japonia este cel mai bine cunoscută pentru trenurile glonț, calea ferată națională a țării, JR Group, operează o serie de trenuri specializate pentru turism numite în mod colectiv Trenurile Veselie. Printre oferte se numără vagoane cu tematică Pokemon și linii de tren cu vagoane pentru îmbăierea picioarelor, cele dedicate meselor rafinate sau care au o bibliotecă de astronomie. Gloria maximă a Joyful Trains este ultra-modernul și ultra-luxosul Train Suite Shiki-Shima. Shiki-Shima (care înseamnă „insula celor patru anotimpuri”) călătorește prin estul Japoniei din Tokyo, vizitând locuri de importanță culturală japoneză (sate, muzee, temple, piețe, restaurante și situri naturale emblematice) de-a lungul voiajelor de la una la trei nopți.

Pereții vagoanelor de observație (numite terase) din partea din față și din spate a trenului sunt tăiați în modele abstracte, lăsând ferestre care extind priveliștile aproape de la covorul realizat manual până la modelul curbat al tavanului. Cele 15 spații de dormit de la bord variază de la camere elegante simple, cu băi private, până la apartamente pe două niveluri lăcuite cu lambriuri din lemn și hârtie washi, cu căzi căptușite cu chiparos, pardoseală tradițională cu tatami și un șemineu funcțional.

Așa cum era de așteptat într-un tren atât de luxos, vagonul restaurant oferă mese extraordinare de sezon, pregătite de o echipă de bucătari, care parcurg toată călătoria; în plus, bucătarii invitați se urcă în tren pentru a pregăti mâncăruri regionale speciale vizitate de-a lungul itinerariului. Această ospitalitate de vârf, sofisticată, prezintă un echipaj care poartă uniforme inteligente concepute de fostul director de creație al lui Issey Miyake.

6) Rocky Mountaineer, SUA

Unul dintre puținele dezavantaje ale călătoriei cu trenul printre peisaje spectaculoase este că atunci când soarele apune, pierzi toate priveliștile. În schimb, ferestrele dezvăluie doar reflexia interiorului luminos al trenului. O marcă populară de trenuri de lux, Rocky Mountaineer rezolvă această problemă prin trasarea rutelor sale pitorești pentru a include opriri peste noapte la hoteluri de calitate de-a lungul drumului. Din punct de vedere istoric, Rocky Mountaineer a mers doar pe șinele canadiene, urmând rute muntoase care se terminau fie în Vancouver, fie în Jasper sau în Banff.

Cu toate acestea, începând cu august 2021, compania inovatoare a lansat o nouă călătorie de două zile între Denver și Moab, Utah, oprindu-se peste noapte la Glenwood Springs, Colorado. Trenul de lux, construit special pentru vizionarea peisajului, oferă priveliști de neegalat asupra Munților Stâncoși (nu ratați oile cu coarne mari în trecătorile înalte), canioanelor sablate și formațiunilor de stânci suprareale ale deșertului Utah. În timp ce vă uitați pe ferestrele panoramice, atenția personalului este să vă servească vinuri rafinate și mâncare proaspăt preparată (scuze în avans fanilor sandvișurilor cu ton pre-împachetate de la Amtrak).

În Glenwood Springs, pasagerii debarcă pentru a petrece noaptea la trei hoteluri diferite, înainte de a se reimbarca dimineața pentru a termina călătoria în Moab. Prelungiți-vă vacanța adăugând câteva zile la fiecare capăt al călătoriei pentru a petrece timp explorând Moab și/sau Denver.

Contactați-ne pentru personalizarea vacanței Dvs. exclusiviste!

error: Content is protected !!