Cele mai recente tendințe în turismul de lux

Atunci când ne gândim la turismul de lux ne imaginăm în general plaje de nisip fin, piscine imense, restaurante de lux care ne oferă mese delicioase și servicii de calitate. Toate aceste lucruri sunt adevărate însă nu numai. Asta deoarece chiar dacă turismul de lux se bazează pe o serie de piloni relativ stabili (calitatea serviciilor, angajați atenți), evoluează de-a lungul anilor și este traversat de unele mode și tendințe. Chiar dacă acestea sunt atemporale și mai puțin volatile decât în alte tipuri de turism, acest lucru nu înseamnă că nu este important să le cunoaștem.

Care sunt cele mai recente tendințe în turismul de lux?

Odihnă și relaxare mai multă

Trebuie să recunoaștem faptul că sănătatea noastră nu a fost niciodată mai importantă ca acum. Din ce în ce mai multe persoane sunt interesate de pachete wellness. Pauze spa care ne promit să ne relaxeze total sau chiar să ne întinerească, toate acestea sunt din ce în ce mai căutate în cadrul turismului de lux. În plus, unele persoane își doresc o doză potrivită de activitate fizică și vor pune la cale o vacanță de lux alegând cele mai bune facilități de sport și de fitness.

Experiențe fotogenice

Amatorii de turism de lux sunt pasionați și de poze frumoase, poze pe care mai apoi le postează pe rețelele sociale. Într-o epocă în care Instagram este extrem de popular, potențialul fotogenic al unui loc este deosebit de important. Există chiar și trasee turistice organizate și calibrate pentru ca unii clienți să poată să facă poze cu telefonul inteligent, poze pe care le vor posta mai apoi pe rețeaua socială favorită.

O cazare atipică

Palatele sunt populare în rândul celor care preferă turismul de lux. Însă, nimic nu îi împiedică pe cei care aleg turismul de lux să meargă și mai departe, să iasă puțin din zona de confort. Turiștilor li se propun locații insolite pentru cazare, inovatoare și experiențiale. Cabane în copac, camere sub apă, mănăstiri, iglu…totul este posibil atâta vreme cât serviciile sunt la înălțime. Pentru ca luxul să rămână lux, trebuie să fie unic.

Căutând atenția

Turiștii caută, într-un număr din ce în ce mai mare un sanctuar, un loc în care să își găsească liniștea. Cu alte cuvinte, vor lăsa departe locurile aglomerate oferite de clasicul turism de masă și vor alege liniștea în cele mai îndepăratate locuri cu putință. Conectarea cu natura este din ce în ce mai importantă, numeroși sunt cei care caută o detoxifiere digitală.

Contactați-ne pentru personalizarea vacanței Dvs. exclusiviste!

error: Content is protected !!