Cum se poate îmbina vacanța cu munca?

Munca la distanta devine din ce in ce mai populara si nu doar datorita efectelor pandemiei. Multe sarcini pot fi efectuate de la biroul de acasa, ceea ce economiseste timp si reduce stresul. Daca poti lucra de oriunde, de ce nu de pe o insula luxurianta sau dintr-un hotel de 5 stele? Acest tip de oferte se gasesc din ce in ce mai mult in ofertele agentiilor de turism. Dar ce trebuie sa stii despre acestea si unde merita sa mergi?

Munca de la distanta ofera flexibilitate

Lucrul de la distanta are avantajele si dezavantajele sale. Avantajele frecvente includ flexibilitatea si libera alegere a locului din care lucrezi. Tot ce trebuie sa faci este sa ai acces la un computer si la internet pentru a-ti putea indeplini sarcinile de acasa sau de oriunde altundeva.

Deoarece poti alege liber unde se afla exact biroul tau de acasa, de ce sa nu alegi un restaurant cu vedere la mare pe insula Bali? Asa s-a nascut ideea de munca la distanta combinata cu o calatorie intr-un loc asociat de obicei cu vacantele.

Munca dintr-un paradis exotic – ce este?

Workation este o combinatie de doua cuvinte englezesti: work si vacation. Ideea este sa imbini afacerile cu placerea si sa mergi intr-un loc care este de obicei asociat mai degraba cu petrecerea timpului liber decat cu munca, pentru a te odihni si relaxa, in timp ce iti indeplineste sarcinile in sistemul de lucru la distanta.
Munca nu este asadar o vacanta, ci un loc de munca, dar combinata cu o schimbare radicala a mediului intr-unul mult mai placut si cu posibilitatea de a folosi baza turistica dupa orele de lucru. Poti lucra, de exemplu, la masa unei cafenele cu vedere la ocean, apoi poti vizita o insula exotica, un oras pitoresc sau face un safari in desert.

Munca la distanta, intr-o locatie de vacanta, castiga incet popularitate in randul angajatorilor si angajatilor, ca un compromis intre odihna si munca, relaxare si productivitate.

Mai mult ca orice altceva, workation functioneaza excelent pentru unii. Inainte de a te decide sa lucrezi de la distanta dintr-o destinatie exotica plina de atractii, trebuie sa te gandesti cu sinceritate daca iti vei putea indeplini obligatiile in conditii neobisnuite.

Daca esti capabil sa imbini productivitatea cu schimbarea mediului si sa te abtii de la a ceda dispozitiei de vacanta pana la sfarsitul zilei de munca, poti merge mai departe si poti vedea cum acest mod de functionare iti va afecta bunastarea si motivatia.

Cu toate acestea, daca iti este cel mai usor sa te concentrezi in propriul birou, poate ca ar trebui sa astepti pana la urmatoarea vacanta inainte de a pleca.

Ce locuri sunt potrivite pentru a combina munca si vacanta?

Orice loc in care poti configura in mod convenabil un laptop si unde reteaua WIFI functioneaza impecabil este potrivit pentru workation.

Orice altceva depinde de preferintele angajatului – unii prefera sa mearga la munte, altii la mare si sunt si oameni dispusi sa plece in excursii in strainatate in locuri exotice. Unii prefera hoteluri si restaurante bine aprovizionate, altii prefera case singuratice ascunse de lume.

Din ce in ce mai multe hoteluri, statiuni si orase turistice investesc sume mari in crearea unei oferte speciale pentru nomazii digitali – oameni care lucreaza de la distanta. De exemplu, exista birouri locale linistite (centre de coworking) sau camere de hotel adaptate nevoilor de lucru la distanta, unde te poti concentra in timpul lucrului si unde poti vizita obiectivele turistice la finalul programului de munca.

Daca rezonezi cu acest concept de workation, contacteaza-ne pentru recomandari potrivite pentru stilul tau de munca si preferinte de vacanta!

Contactați-ne pentru personalizarea vacanței Dvs. exclusiviste!

error: Content is protected !!