Situată la est de Madagascar și scăldată de apele temperate ale Oceanului Indian, mica insulă Reunion este cunoscută pentru frumusețea sa excepțională naturală, vulcanul încă activ și trei cratere latente, unde erupțiile din trecut au creat găuri deschise în pământ. Coasta este plină de plaje idilice cu nisip alb, în timp ce interiorul insulei este caracterizat de păduri tropicale luxuriante, munți accidentați și amfiteatrele naturale teatrale și cufundate ale craterelor listate în Patrimoniul Mondial UNESCO. Bucurați-vă de snorkelling și scufundări de talie mondială prin lumea subacvatică vastă și minunată și descoperiți peste 150 de specii de corali, o varietate de specii de pești, precum și delfini, broaște țestoase și balene.
Bănci și Monedă
Monedă
Euro este moneda oficială pentru departamentele franceze de peste mări, inclusiv Reunion, Guyana Franceză, Guadelupa, Martinica. Dolarii SUA sunt, de asemenea, acceptați în unele locuri. Toate monedele mari pot fi schimbate la bănci și la birourile de schimb.
Nu există restricții privind importul sau exportul de monedă locală sau străină, dar moneda străină trebuie declarată la sosire.
Bănci
Program: Luni-Vineri 08.00-16.00.
Cardurile de credit acceptate includ: American Express, Diners Club și Visa. MasterCard este acceptat limitat. Cardurile pot fi folosite și în bancomate. Cecurile de călătorie nu sunt acceptate în general.
Călătorie, transport și deplasare
Drumurile sunt într-o stare bună. Drumul principal se desfășoară pe o axă nord-sud.
Stațiile de taxi pot fi găsite în centrul orașului sau le puteți rezerva telefonic (numerele de telefon sunt listate în punctele de informații de la aeroport).
Mâncare, Băutură și sfaturi culinare
Aromele unice ale insulei Reunion își au originea în multe secole de influențe mixte franceze, malgașe, chineze și indiene și nu este neobișnuit să primiți feluri de mâncare de pe mai multe continente servite pe același platou. Deși aproape fiecare masă conține ardei iute și condimente, cum ar fi ghimbirul, felurile de mâncare nu sunt prea condimentate.
Apa de la robinet este sigură de băut și este recomandat să spălați fructele și legumele înainte de a le mânca.
Bacșișul chelnerilor în baruri și restaurante se practică pe scară largă, media este de 10%.