Descoperă sălbătica Namibia într-o vacanță de aventură!

Experiența pe care o trăiești vizitând Namibia este una nostalgică și care te va lăsa mereu dorindu-ți să fi văzut mai mult. Caracterizată de sălbăticia vastă cu vedere la răcorosul Ocean Atlantic, această națiune din sud-vestul Africii găzduiește două dintre cele mai mari deșerturi ale Africii: deșertul Namib și deșertul Kalahari. De la dune uimitoare de nisip roșu ruginiu până la întinderi saline de un alb uluitor, Namibia oferă peisaje fantastice, greu de imaginat și de descris în cuvinte.

Influența germană este predominantă în Namibia, prin arhitectura gotică și monumentele germane ce scot în evidență străzile din Windhoek, capitala Namibiei. Capitala este, de asemenea, renumită pentru clădirile sale din epoca colonială germană, care datează încă din anii 1900. Un amestec subtil de cultură africană combinat cu influență europeană este ceea ce rezumă experiența namibiană.

Descoperă peisajele incredibilele ale Namibiei

Namibia este un loc extraordinar, magnific, magic și misterios. Nu vei întâlni nicăieri în Africa peisaje naturale mai spectaculoase, cu orizonturi vaste și senine, așa cum o vei face în Namibia. Aici vei descoperi drama ținutului Damaraland, cu elefanții și rinocerii săi de deșert aflați pe cale dispariție, în timp ce la Sossuvlei, una dintre destinațiile emblematice ale Namibiei, urcarea pe vârfurile celor mai înalte dune de nisip este o experiență ce merită încercată măcar o dată în viață. Apoi, există faimoasele întinderi saline din Parcul Național Etosha, cu fauna lor bogată și Fish River Canyon – al doilea ca mărime din lume, după Marele Canion din SUA. De asemenea, Skeleton Coast, o coastă vastă și pustie, te așteaptă să-i descoperi colecția de epave adunate din furtunile marine. Deși aparent nesfârșită și ostilă, această coastă găzduiește faună și floră incredibil de bine adaptate mediului înconjurător.

Viața sălbatică a Namibiei

Pentru un loc care la prima vedere poate părea lipsit de viață, realitatea Namibiei este de-a dreptul uluitoare: 650 de specii de păsări și 80 de specii de mamifere mari, dintre care 14 specii de păsări și 15 de mamifere trăiesc aproape exclusiv pe teritoriul acestei țări. De asemenea, fauna din Namibia se laudă cu 240 de specii de reptile! În extremitatea nordică a râului Kunene, fauna sălbatică este concentrată în jurul râului, unde se află o mare colonie de crocodili de Nil. Spre sud, în Parcul Național Etosha, bogat și el în faună sălbatică, se regăsesc populații dense de vânat. La vest, sălbăticia uscată, îndepărtată și izolată a Kaokolandului se mândrește cu fauna sa sălbatică adaptată vieții de deșert: colonii întregi de elefanți, dar și girafe, lei și hiene brune, printre altele. În această zonă supraviețuiește cea mai mare populație liberă de rinocer negru din Africa.

Namibia: un loc pentru solitudine și aventură

A călători prin Namibia este pur și simplu uimitor, dacă te afli în căutarea unui loc în care să-ți petreci o vacanță lipsită de zumzetul mulțimilor. Densitatea populației este una dintre cele mai scăzute, de doar 2,8 persoane pe kilometru pătrat. Așa că, odată ce părăsești orașele și parcurile naționale, vei avea senzația că ești ultima persoană de pe pământ. Aici nu este un lucru neobișnuit să nu vezi alte mașini pe drum. Nu există hoteluri mari, cu excepția orașului Windhoek, iar cabanele și fermele pentru turiști se află la zeci de kilometri depărtare, în mijlocul pustietății și găzduiesc grupuri mici de oaspeți.

Experiențe de neuitat pentru iubitorii de aventură

Namibia oferă o serie de activități care se potrivesc tuturor gusturilor. Dacă îți place aventura, poți face drumeții pe Fish River Canyon sau plimbări cu ATV-ul pe întinderea nemărginită a Namibiei de dune de nisip mișcător. Dacă preferi un ritm mai relaxat și să lași sarcinile grele pe seama altora, poți admira răsăritul dintr-un balon cu aer cald și să fii martorul priveliștilor uluitoare de la Sossuvlei, căminul celor mai mari dune de nisip din lume sau să zbori cu o aeronavă de mici dimensiuni pentru a te bucura de peisajul incredibil, dar în același timp dramatic, al Coastei Skeleton din Namibia.

Namibia – o destinație sigură de vacanță

Namibia este considerată una dintre cele mai sigure țări din Africa. De la obținerea independenței față de Africa de Sud în 1990, Namibia s-a bucurat de decenii de stabilitate politică și de o bună guvernare, care a încurajat reconcilierea și a investit în infrastructură și educație. Are una dintre cele mai ridicate rate de alfabetizare de pe continent, iar mass-media are permisiunea de a relata despre viziunile și partidele din opoziție, un lucru mai rar întâlnit în tările de pe continentul african.

Alege una din excursiile noastre în Namibia! (in spatele cuvantului Namibia link catre https://exclusiveluxurytravel.ro/?product_cat=&s=namibia&post_type=product)

Contactați-ne pentru personalizarea vacanței Dvs. exclusiviste!

error: Content is protected !!