Descoperiti bogatiile Insulelor Azore

9 Insule – Un Geoparc

Stiati ca Insulele Azorele au luat nastere ca urmare a activitatii vulcanice din 1766, vulcani ce se regasesc in acest arhipelag, 9 dintre care sunt inca activi?

Geoparcul Azore a luat nastere din toata aceasta bogatie naturala, ca parte a retelei europene si globale de geoparcuri, scopul sau fiind promovarea si protejarea patrimoniului geologic al arhipelagului.

Geoparcul Azore este unic in toata lumea, deoarece ofera 121 de geozite imprastiate in cele noua insule si în zona marina din jur, reflectand, asadar, vasta geodiversitate vulcanica a arhipelagului. Exista noua insule, dar un singur Geoparc!

In subsol exista aproape 300 de cavitati vulcanice sub forma de pesteri, grote si fisuri. De asemenea, exista caldare uscate, lacuri in cratere, campuri fumarolice si izvoare termale. Surse geotermale subacvatice se gasesc pe mare. Muntele maiestuos din Pico, al carui con este inca intact, pare sa protejeze toate aceste bogatii geologice.

Ca marturie a puterii naturii, istoria vulcanica a arhipelagului este impresionanta pentru diversitatea patrimoniului geologic al regiunii care reflecta o memorie geologica de 10 milioane de ani.

Asociatia Geoparcului Azore a creat noi servicii, rute si produse, punand in aplicare un nivel ridicat de geoturism de calitate in regiune.

Acest geoparc se afla la aprox. 2h 45 de zbor din Lisabona.

Exista o multitudine de trasee de parcurs, cum ar fi:

– traseul cavitatilor vulcanice (pentru a descoperi lumea subterana a insulelor);

– traseul de picior (pentru a descoperi geozitele de pe jos);

– traseul de hidroterapie (pentru a descoperi puterea vulcanilor si a profita de avantajele apelor balneare si ale bailor de namol in ceea ce priveste sanatatea, timpul liber si bunastarea);

– Ruta centrelor stiintifice (pentru a intelege si interpreta mai bine fenomenele vulcanice).

De asemenea, puteti combina descoperirea acestei lumi uimitoare a geoturismului cu un itinerariu care include intreaga familie!

Incepeti ziua intr-un loc din care puteti admira peisajul extraordinar creat de vulcanii Azore.

Apoi, coborati in adancurile subterane ale uneia dintre mai multe cavitati pregatite in acest scop. Sunt locuri magice de vizitat, potrivite chiar si celor mai mici.

Nu exista nimic mai placut ca o baie racoritoare intr-o piscina naturala!

De altfel, vizita la un muzeu sau un centru de interpretare va va oferi raspunsuri la orice intrebare pe care o aveti ca urmare a experientelor bogate dintr-o zi petrecuta intr-o lume plina de vulcani.

Cu atat de multe sugestii, nu puteti sa nu va bucurati de vulcanii Azore.

Contactați-ne pentru personalizarea vacanței Dvs. exclusiviste!

error: Content is protected !!