Descoperiti Insula Andros Grecia

Andros este o insula cu importante monumente istorice. Arhitectura unica, frumoasele vile si stradutele inguste, dezvaluie o insula cu o istorie bogata. Puteti vizita turnurile insulei, pe care localnicii le-au folosit ca obiective de aparare si sa le admirati arhitectura. Turnul Sf. Petre, situat in Upper St. Peter, este cilindric, construit din ardezie. Baza are un diametru de 9.40 m si atinge o inaltime de 20 m. Se presupune ca a fost construit in secolele 4 si 3 inainte de Cristos sau in era miceniana.

Turnul Makrotantalos Castro este cunoscut si ca „Ostodosias Castle.” Este cel mai reprezentativ exemplu de arhitectura defensiva venetiana de pe insula si este localizat pe marginea coastei stancoase a satului Pyrgos in capatul nordic al coastei vestice.

Zagora antica este o asezare straveche situata pe un platou abrupt (160 m inaltime) al peninsulei.

In satul Apikia se afla faimosul izvor Sariza. Vizitati Apatouria cu poduri de piatra, vile frumoase si impresionantul rau Pithara. Stenies, satul capitanilor cu strazi pitoresti, spalatorie comuna si fabrica veche de paste cu cea mai mare moara din Balcani. Lamyra, un sat frumos cu o abundenta de ape curgatoare, case de porumbei, unice exemple de arhitectura populara precum veti gasi in intreaga zona Dimos, precum si pestra din satul Aladino, situate in Districtul Municipal Messaria.

Dipotamata este o vale cu o impresionanta frumusete naturala, de aproximativ 7 km in zona sud-estica a insulei, intre satele Syneti, Palaiokastro si Kochilo.

Morile de apa din Korthi din care au supravietuit in zilele noastre aproape 40 sunt exemple perfecte de tehnologie preindustriala. Majoritatea se afla in Dipotamata, dar le puteti gasi de asemenea in Aidonia, Vouni & Piso Meria.

Merita vizitate siturile arheologice ale insulei. In 1830 a avut loc prima excavare in zona Paleopolis. In 1832 a fost descoperit Hermes din Andros si o statuie feminina fara cap, care au fost transferate la Muzeul Arheologic din Atena. Puteti vizita de asemenea Muzeul Arheologic din Paleopolis ce gazduieste descoperiri interesante. Dupa excavari in zona Ypsilou (Aprovatou) au fost gasite ruine ale unor asezari si un Acropolis fortificat cu un templu arhaic in centru. In Chora veti gasi Muzeul de Arta Contemporana, Muzeul Maritim, Muzeul de Arte Traditionale si Icoane Bizantine, Kaireios libraria si fundatia Kydonieos.

OBIECTIVE TURISTICE IN ANDROS

In Andros veti gasi numeroase biserici si manastiri. Manastirile Bizantine Panachrantou de pe Muntele Katafygi si Sf. Nicolae langa plaja Achla. Manastirea Izvorului Datator de Viata, situata in Kapsorachi, intre Andros si Gavrio este considerate una din cele mai vechi manastiri din insulele Ciclade Biserica Agia Triada din Korthi, care a introdus primele scoli pre-revolutie Andros detine relicve si manuscrise. Manastirea Bizantina a lui Isus Christos in districtul municipal Vitale. Bisericile Sf. Ioan Teologul si Sf. Nicolae din Korthi si Sf. George din Farali, drumul de provincie Kapparia.

PLAJELE

Relaxati-va pe plaje de vis! Socializati pe plajele Golden Sand si Sf. Peter, faimoasa Old Woman’s Leap, reconectati-va cu natura pe plajele pustii si salbatice Peza, Achla, Vitali, Zorgo si Vori sau … energizati-va pe plajele Milos, Mpatsi, Pyrgos & Vlychada.

RUTE DE DRUMETII IN ANDROS

O retea vasta de carari, pavate cu piatra in multe cazuri, serveau ca drumuri de legatura intre asezari, locurile religioase si porturile insulei. Odata cu dominatia graduala a transportului motorizat, folosirea cararilor a scazut si in multe cazuri au fost inlocuite de drumuri.

Insa inca mai exista o retea impresionanta de carari de drumetie pentru a explora Andros, estimate ca depasind 300km in lungime. In 1997, intr-un effort coumn de a dezvolta rute de hiking pe insula, Prefectura insulelor Ciclade si Agentia de Dezvoltare Andros au desfasurat un proiect de curatare si marcare a 12 rute de drumetii cu lungimea de aproximativ 85km. Majoritatea dintre ele sunt situate in partea centrala si sudica a insulei, insa recent cateva rute interesante au fost adaugate in zonele de nord si vest.

RECOMANDARE:

Pentru a explora secretele acestei insule mai putin cunoscute in stil, va recomandam Micra Anglia 5* Boutique Hotel!

Acest hotel de 5* chic si stilat isi merita numele… Un nume inspirat din trecut din epoca glorioasa a insulei Andros. Duce cu gandul la timpurile in care insula a fost cea mai importanta putere navala din lume, cand capitanii si lorzii denumeau insula „little England‟. Micra Anglia 5* boutique hotel este situat in inima orasului Andros si se prezinta oaspetilor sai cu un lux elegant prin intermediul unei calatorii nostalgice prin istoria zonei, fara inutila ambianta flamboaianta.

Micra Anglia Boutique Hotel isi gazduieste oaspetii in 12 camere elegante si 4 suite de lux, toate fiind stilizate cu decoruri neoclasice, materiale eco-friendly si podele pretioase din lemn de stejar. Locatia impresionanta a hotelului si serviciile de top vor transforma insula Andros in destinatia Dvs. favorita.

Printre facilitatile hotelului se numara Dolly’s Restaurant cu bucatarie mediteraneana, greceasca si locala andriota, o cafenea, gradina si un atrium, iar la cerere contra cost serviciu de Baby – sitting, Butler service, transport cu elicopterul, masaj in camera, tururi pentru vizite, inchiriere de masini si transfer de la/la port.

Contactați-ne pentru personalizarea vacanței Dvs. exclusiviste!

error: Content is protected !!