Frumoasa Botswana se mandreste cu peisaje nemaintalnite

Fără îndoială una dintre cele mai frumoase țări din Africa, Botswana are un peisaj incomparabil.

Este casă pentru deșertul Kalahari și Delta Okavango. Pe langa acestea, sălbăticia sa maiestuoasa, minunile naturale și localnicii calzi, o fac un loc special de vizitat.

Iată 5 fapte interesante despre Botswana:

 • Makgadikgadi Pan, o formațiune de sare situată în mijlocul savanei uscate din nord-estul Botswana, este una dintre cele mai mari formațiuni de sare din lume. Aceasta este tot ce a mai rămas din fostul enorm lac Makgadikgadi, care acoperea odată o suprafață mai mare decât Elveția, dar s-a uscat cu zeci de mii de ani în urmă.

 • Botswana are cea mai mare populație de elefanți de pe continent. Călătorii spun că cel mai bun loc pentru a le vedea este în Parcul Național Chobe, cunoscut pentru numeroasele lor turme de elefanți. Această țară frumoasă găzduiește 130.000 de elefanți, reprezentând o treime din toți elefanții din Africa.

 • Delta Okavango este un patrimoniu mondial UNESCO. Este descrisa ca fiind o deltă vastă a râurilor interioare din nordul Botswanei și este cunoscută pentru câmpiile ierboase întinse. Perioada iunie-august este cel mai bun moment pentru a o vizita pentru că nivelul apei este cel mai ridicat.

 • Botswana este aproximativ de dimensiunea Franței, dar are doar 2 milioane de locuitori care trăiesc în țară, comparativ cu 66,9 milioane din Franța.

 • Rara confluență a unui total de patru națiuni care se reunesc într-un singur loc există doar în Africa, unde se întâlnesc colțurile Zambiei, Zimbabwe, Botswanei și Namibiei – cunoscut sub numele de patrulaterul de la Kazangula.

Vaste intinderi de sălbăticie din Botswana combinate cu senzația de spațiu nelimitat vă vor permite să uitați restricțiile vieții de zi cu zi și să vă reconectați complet cu natura. Încercați frumusețea deltei Okavango, experimentați izolarea și imensitatea formațiunilor de sare Makgadikgadi sau bucurați-vă să vedeți fauna sălbatică prolifică din Parcul Național Chobe sau de pe Câmpiile Kalahari.

Iată câteva dintre cele mai importante atracții din Botswana:

 • Delta Okavango: cunoscută drept „Bijuteria Kalahari” Delta este una dintre cele mai importante destinații de safari din Africa. O atracție unică în care marele râu Okavango nu găsește niciodată marea, ci se varsă în deșertul Kalahari și intră într-o formațiune deltică. Delta Okavango susține o concentrare impresionantă de animale și păsări, inclusiv Big 5 și peste 400 de specii de păsări. O experiență de neratat este o excursie ghidată Mokoro prin acest paradis umed într-o canotă tradițională.

 • Cu balonul cu aer cald peste Delta Okavango: o plimbare cu balonul cu aer cald oferă o experiență unica in viață, călătorii pot vedea lumea dintr-o perspectivă nouă, cu posibilitatea de a vedea, mirosi și auzi împrejurimile. O plimbare cu balonul oferă aventură, amestecată cu un sentiment unic de libertate și, în zonele cu animale sălbatice, îmbunătățește adesea experiențele de safari.

 • Rezervația Moremi Game: o zonă sălbatică pristină și diversă, care face parte din Delta Okavango, reprezintă una dintre cele mai frumoase rezervații din Africa. Cu o suprafață de peste 4871 kilometri pătrați, acest ecosistem divers acceptă un spectru larg de animale sălbatice. Fauna ornitologica este prolifică și include majoritatea celor 550 de specii de păsări înregistrate pe lista națională de păsări din Botswana. O serie de loje de lux din rezervație oferă vizitatorilor baza perfectă pentru a experimenta acest colț de paradis.

 • Parcul Național Chobe și râul Chobe: indiferent de cum ajungeți, pe uscat sau pe calea aerului, prima vedere a râului Chobe este impresionantă! Probabil unul dintre cele mai frumoase râuri din Africa, Chobe susține o concentrare diversă de animale sălbatice, spre deosebire de oriunde altundeva în lume. Casă a peste 50 000 de elefanți, Parcul Național Chobe este mărginit spre nord de puternicul râu Chobe. Este cel de-al doilea parc național ca mărime din Botswana, care cuprinde patru ecosisteme distincte: canalul Savuti, mlaștinile Linyanti, zona indepartata arida și Serondela. Această diversitate de habitate oferă un sanctuar unei uimitoare varietati de animale sălbatice africane.

 • Makgadikgadi Salt Pans: situat în inima savanei uscate, Makgadikgadi Pan este cea mai mare rețea de formațiuni de sare din lume care se întinde pe 3900 de kilometri pătrați și s-a format pe albia lacului Makgadikgadi vechi care a început să se evapore. Călătorii care vor vizita acest loc se vor bucura de o experiență unică în deșertul sărat. Vizitatorii se pot cufunda în frumusețea acestui peisaj incredibil, pot experimenta safari pentru a vedea o serie de animale sălbatice și pot alege dintre o serie de activități. Asigurați-vă că stați cu ochii pe nenumăratele turme de flamingo, ce creeaza un spectacol roz magnific.

 • Linyanti Concessions: sistemul râului Kwando-Linyanti găzduiește o serie de rezervații private de vânat, cunoscute pentru speciile lor de animale exotice și pentru opțiunile de safari de lux. O abundență de animale sălbatice se plimbă în mod liber între habitatele împădurite, zonele inundabile antice și pădurile care alcătuiesc aceste rezervatii luxuriante și neîmprejmuite. O experiență de neratat este descoperirea creaturilor nocturne, precum genete, ghiocei de miere și iepuri de primăvară. Această vastă sălbăticie este locația perfectă pentru cei care caută o aventură africană unică într-un habitat exclusiv si indepartat.

 • Central Kalahari Game Reserve: locul perfect pentru pasionatii de aventuri care caută un safari african cu adevărat îndepărtat. Rezervația centrală Kalahari este a doua ca mărime și oferă minunea pură a explorării acestei vaste rezervații cu frumusețea sa sălbatică și neatinsă. Peisajul este dominat de nisip, acacia și frunze de mar Kalahari, intersectate cu pajiști și punctate cu dune de nisip ocazional, formațiuni de sare și văi ale râurilor fosile.

In era Post Covid-19 cand atentia turistilor va fi indreptata in mod special catre destinatii din zone linistite, in mijlocul naturii si neaglomerate, Botswana se remarca in acest sens din mai multe puncte de vedere decat poate fi imaginat!

Contactați-ne pentru personalizarea vacanței Dvs. exclusiviste!

error: Content is protected !!