Imbatranire frumoasa cu Ayurveda in Himalaya

Imbatranire frumoasa cu Ayurveda!

Inovatiile din medicina moderna, fie prin transplantul de organe, fie prin cercetarea celulelor stem, ne pot indrepta catre imortalitatea biologica. Insa ramane de discutat daca se va imbunatati si calitatea vietii pe masura ce imbatranim datorita avansurilor medicale. Cresterea duratei de viata ar fi semnificativa din punct de vedere al calitatii si productivitatii, daca uzura cauzata de imbatranire ar putea fi reversibila sau incetinita. Uscarea corpului, pierderea mobilitatii, puterii, echilibrului si concentrarii si deteriorarea cardiovasculara fac parte din procesul de imbatranire.

Conceptul anti-aging este descris in Ayurveda ca RASAYANA, avand scopul sa mentina o sanatate fizica si mentala excelenta la varsta matura printr-o combinatie de dieta hranitoare, activitati sanatoase si ierburi delicate. Cuvantul Rasayana inseamna curatarea canalelor pentru curgerea naturala a materiei si energiei. Scopul tratamentelor si ierburilor Rasayana este de a imbunatati propriul mecanism de reparare si detoxifiere al corpului, mentinand astfel o mai buna imunitate, circulatie, forta musculara si mobilitate impreuna cu functii cognitive echilibrate.

Tratamentele anti-imbatranire Rasayana folosesc uleiuri cu ierburi infuzate care imbunatatesc circulatia, sanatatea pielii si lubrifierea incheieturilor, incluzand si in dieta uleiuri sanatoase. Ghee (unt clarificat), uleiul de cocos si de susan sunt recomandate in functie de natura si de simptomele de uscaciune ale fiecarei persoane.

Pentru o buna mobilitate data de forta, echilibru si focus, exista proceduri de tratament neuromuscular precum Pizhichil (bai cu uleiuri) si Shirodhara (tratament cu ulei pentru cap) ce fortifica musculatura, imbunatatesc conexiunile nervoase si in general stabilitatea fizica.

Nu in ultimul rand Rasayana ajuta si in cadrul bolilor cardio-vasculare.

Ayurveda considera preventia intotdeauna mai buna decat incercarea unei cure pentru imbunatatirea conditiei cardiace. Urmand o dieta potrivita pentru consitutia Dvs. minte-corp este primul pas in pastrarea unei inimi sanatoase. Proceduri de curatire precum Panchakarma si o rutina de post regulat reprezinta urmatorul pas important in mentinerea canalelor de circulatie curate.

Cauza uzurii cauzata de varsta este rezultatul acumularii de stres oxidativ. Diferite ierburi au capacitatea de absorbtie a radicalilor liberi si prin urmare de reversabilitate a efectelor acestora.

Pentru o imbatranire frumoasa si o viata de calitate va recomandam tratamentele ayurvedice Rasayana anti-imbatranire desfasurate intr-un loc special, un retreat pentru corp, minte si suflet cu o poveste aparte:

Ananda in The Himalayas

Situat in fostul domeniu regal al Maharajului din Narendra Nagar, Tehri-Garhwal, oferind privelisti catre Rishikesh si fluviul Gange, acest retreat de SPA si wellness este asezat intr-o locatie spirituala, serena si fara poluare, la poalele muntilor Himalaya, acolo unde isi au originea Yoga si Ayurveda, practici antice spirituale si de buna-stare care au inspirat crearea acestui loc cu adevarat deosebit.

Cu peste 20 de ani de activitate in care s-au pastrat traditiile autentice si in acelasi timp cele mai inalte standarde ale serviciilor oferite clientilor, Ananda a fost clasata No. 1 Destination Spa in the World de catre Condé Nast Traveler Readers’ Travel Awards 2019.

Dupa o renovare completa in ultimii 2 ani, Ananda intensifica programele de wellness, cu un focus sporit pe Ayurveda si proceduri complexe.

Cei care considera Ananda o parte intrinseca a calatoriei personale catre o stare de bine, apreciaza procesele de consultatie ayurvedica si a stilului de viata pe baza unei diagnosticari complexe, serviciile de fizioterapie care ofera solutii specifice pentru problemele legate de durere si, nu in ultimul rand, atentia acordata implementarii practicilor sustenabile pentru a reduce amprenta de carbon si responsabilitatea sociala fata de comunitatea locala, continuandu-si astfel drumul catre bunastare prin aderarea la modul de viata Ananda.

In India antica, modul de viata holistic era un mod de trai. Oamenii intelegeau inerent echilibrul naturii, caile Universului si cum erau afectate nu numai sanatatea fizica, ci si cea mentala. Intelegeau faptul ca prin obtinerea armoniei in interior, ei erau in pace si cu mediul inconjurator. In drumul rapid catre progres, lumea, ca si noi, s-a schimbat. Insa in adancul sufletului nostru am stiut si am inteles intotdeauna credintele si principiile stramosilor nostri. Pentru a cauta armonia, a se reechilibra, a se conecta cu natura, indienii s-au “retras” mereu catre pacea si linistea muntilor, nemiscarea dealurilor si curgerea naturala a apelor, pe care le regasim cel mai bine in interiorul nostru.

Aceasta este filozofia care sta la baza crearii Ananda – In The Himalayas, recunoscand nevoia actuala de retragere, echilibru interior si remedii holistice. Ananda incearca sa recreeze sinergia intre minte, corp si intelect, nu numai prin imprejurimile naturale din Himalaya si proximitatea fata de munti si apa, ci si prin procesele si filozofiile antice de Ayurveda, Yoga si Vedanta, combinate cu terapiile contemporane internationale care pun in evidenta si augmenteaza originalul.

Ananda considera ca fiecare individ este unic. Asa sunt si programele si experientele oferite, pentru a asista fiecare persoana in calatoria sa individuala de cunoastere si intelegere a sinelui.

Contactați-ne pentru personalizarea vacanței Dvs. exclusiviste!

error: Content is protected !!