Locații de film de neratat din Scoția

Peisajele uimitoare și clădirile magnifice din Scoția au devenit celebre de-a lungul anilor. În spiritul vizionării fără sfârșit a filmelor, am pregătit o listă de locații emblematice de film din Scoția, împreună cu unele hoteluri de lux din Scoția, din apropiere. S-ar putea să nu putem călători fizic chiar acum, dar cel puțin putem planifica vacanțele viitoare și vom merge acolo în visele noastre!

Glen Nevis

Situat la poalele puternicului Ben Nevis, cel mai înalt munte al Marii Britanii, unul dintre cele mai frumoase sclipiri din Scoția. Aici găsiți vârfuri în creștere, căderi de cascadă și liniște completă. Este una dintre cele mai populare destinații de filmare: Braveheart, Highlander, Rob Roy și primele două filme cu Harry Potter ce au avut secvente filmate aici.

Hotelurile din apropiere:

Inverlochy Castle Hotel: la aproximativ 12 minute cu mașina.

Casa Glencoe: la aproximativ 30 de minute cu mașina.

Airds Hotel: la aproximativ 1 oră cu mașina.

Hotel, Isla of Eriska, Spa și Insulă: la aproximativ 1 oră 15 minute cu mașina.

Glen Etive

Glen Etive este spectaculos prin drumul unic până la Loch Etive care e prezent în numeroase filme de top. Una dintre aparițiile sale cele mai recente a fost filmul James Bond Skyfall, în care 007 și șeful său M se opresc să cerceteze valea adâncă a Glen-ului, serpuitorul rau Etive. Acest fundal senzațional apare și în: Thor: Lumea întunecată, Gladiator, Sherlock Holmes, Braveheart și The 39 Steps.

Hotelurile din apropiere:

Casa Glencoe: la aproximativ 50 de minute cu mașina.

Airds Hotel: la aproximativ 1 oră 15 minute cu mașina.

Inverlochy Castle Hotel: la aproximativ 1 oră 20 minute cu mașina.

Castelul Eilean Donan

O proprietate magnifică din secolul al XIII-lea, situată pe o insulă în punctul în care se întâlnesc trei mari lacuri.

Castelul Eilean Donan este, probabil, unul dintre cele mai iconice decoruri din Scoția.

Situat în Dornie, lângă Kyle din Lochalsh, pe coasta de nord-vest a Scoției, a luat rolul central în filme precum: The New Avengers, Highlander, Loch Ness și James Bond, The World is Not Enough.

Hotelurile din apropiere:

Kinloch Lodge: la aproximativ 1 oră cu mașina.

Stațiunea Torridan: la aproximativ 1 oră 30 minute cu mașina.

Inverlochy Castle Hotel: la aproximativ 1 oră 30 minute cu mașina.

Viaductul Glenfinnan

Acest loc magnific este una dintre cele mai faimoase piese de infrastructură feroviară și cel mai lung pod feroviar de beton în masă din Scoția. În fiecare vară atrage mii de vizitatori pe săptămână, dornici de a observa trenul cu aburi care merge de la Fort William la Mallaig pe linia West Highland. A fost folosită ca locație în mai multe filme și seriale de televiziune, printre care: Ring of Bright Water, Charlotte Gray, Monarch of the Glen, Stone of Destiny și cel mai faimos, în patru dintre filmele Harry Potter.

Hotelurile din apropiere :

Inverlochy Castle Hotel: Aproximativ 30 de minute de mers cu mașina.

Casa Glencoe: aproximativ 1 oră cu mașina.

Airds Hotel: Aproximativ 1 oră 15 minute cu mașina.

Glencoe

Cu fundalul muntos, frumusețea rară și istoria bântuitoare, Glencoe este situat chiar în inima munților. Cu opt munți Munro înălțându-se deasupra peisajul dramatic, această zonă a apărut în multe filme, mai ales ca locația colibei Hagrid și a podului acoperit Hogwarts din Harry Potter and the Prisoner of Azkaban, precum și Braveheart, Rob Roy și cel mai recent, Mary Queen of Scots.

Hotelurile din apropiere:

Casa Glencoe: În pragul ușii.

Inverlochy Castle Hotel: la aproximativ 30 de minute de mers cu mașina.

Airds Hotel: la aproximativ 30 de minute de mers cu mașina.

Isle of Eriska Hotel, Spa and Island: la aproximativ 45 de minute cu mașina.

Crinan Hotel: Aproximativ 1 oră 50 minute.

Scoția centrală

O zonă pitorească situată la nord de Glasgow și Edinburgh și la sudul munților, această zonă a jucat un rol principal în multe dintre evenimentele istorice cheie din Scoția. Peisajul său divers, cu mlaștini și cascade, vârfuri de munte îndepărtate și o coastă punctată cu sate pescărești și plaje cu nisip, nu a trecut neobservată în industria cinematografică. Unul dintre cele mai îndrăgite filme din toate timpurile, Chariots of Fire, a folosit West Sands din St Andrews pentru iconicii „sportivi care alergau în nisip”, în timp ce Castelul Doune din Perthshire, a fost principalul loc în aer liber pentru Outlander, precum și aparițiile din Monty Python și Sfântul Graal.

Hotelurile din apropiere:

Old Course Hotel, Golf Resort & Spa din St Andrews.

Hotelul Gleneagles din Perthshire.

Cromlix în Perthshire.

Estul Lothian

Peisajele rurale din estul Lothian, plajele aurii și clădirile istorice au făcut din ultimii ani o alegere populară pentru o locație de film. Această zonă uimitoare de țară de pe coasta de est a Scoției, la doar o scurtă distanță de Edinburgh, a oferit fundalul pentru o serie de filme, printre care The Railway Man, Mary Queen of Scots, Outlander, The Awakening, House of Mirth și The BFG.

Hotelurile din apropiere:

Greywalls Hotel.

Edinburgh

Orașul Edinburgh este renumit pentru istoria, arhitectura, peisajele și atracțiile culturale. Recunoscut drept unul dintre cele mai frumoase orașe din lume, nu este de mirare că Capitala Scoției a făcut o listă impresionantă de credite pentru filme. Acestea includ: Chariots of Fire, Sunshine on Leith, Trainspotting, One Day, Young Adam and Rebus.

Hotelurile populare din Edinburgh:

Casele Dunstane

Fingal

Sheraton Grand Hotel & Spa Edinburgh

Glasgow

Situat pe râul Clyde, la 42 de mile vest de Edinburgh, Glasgow este cel mai mare oraș din Scoția. Calitățile impresionante includ o abundență de arhitectură gotică, străzi pitorești pietruite și o atmosferă plină de viață, cosmopolită. De curând a devenit un loc de filmare de top: The Batman (care urmează să fie lansat în 2021), 1917, Outlander, Trainspotting, Succession, World War Z, Fast and Furious 6, The Wife and Cloud Atlas.

Hotelurile de top din Glasgow:

One Devonshire Gardens de Hotel du Vin: în vestul orașului.

Castelul Crossbasket: aproximativ 20 de minute cu mașina.

Frontierele scoțiene

O zonă în mare parte rurală, The Scottish Borders este punctată de păduri pașnice, dealuri domoale și coaste accidentate. Se mândrește cu o serie de orașe pitorești cu piațete, precum și case istorice, castele frumos restaurate și grădini glorioase. Este o zona binecunoscuta de echipele de filmare, cu multe orașe prezentate în filme de top, precum: North and South, parțial filmate în Selkirk, Almost Heavenly in Peebles, Mrs Brown in Duns Castle, Melrose Abbey pentru piese din Shoebox Zoo, Hermitage Castle pentru Mary Queen of Scots si Floors Castle unde a fost filmat iconicul Greystoke – legenda lui Tarzan.

Hotelurile din apropiere:

SCHLOSS Roxburghe Hotel & Golf Course: situat în estul granițelor scoțiene.

Astfel de peisaje demne de marele ecran, merita cu siguranta sa fie vazute cu proprii ochi si experimentate intr-o vacanta spectaculoasa in Scotia!

Contactați-ne pentru personalizarea vacanței Dvs. exclusiviste!

error: Content is protected !!