Madeira, natura vie

La doar 1h 45 de zbor din Lisabona, Parcul Natural Madeira este una dintre cele mai mari atractii turistice din Portugalia, reprezentata de vegetatia sa exuberanta, diversa, o combinatie intre tropical si mediteranean.

Parcul Natural Madeira a fost creat in 1982 pentru a conserva acest vast patrimoniu natural, o raritate mondiala. Parcul este clasificat drept rezervatie biogenetica unde se regaseste o gama unica de flora si fauna, cu unele specii rare, cum ar fi Orquídea da Serra (Orhideea de munte), unica in lume, precum si copaci mari apartinand Familiei Lauraceae – laurul Madeira, arborele de dafin si mahonul Madeira, precum si arbusti, ferigi, muschi, licheni si alte plante mici tipice padurii Laurissilva.

A vizita acest parc inseamna a descoperi natura! Parcul acopera aproximativ doua treimi din insula si au fost definite o serie de zone protejate pe uscat si pe mare, ceea ce face din Madeira o destinatie cu adevarat ecologică. Cea mai mare suprafata a padurii Macaronesian Laurissilva este concentrata intre 700m si 1.300m deasupra nivelului marii, in sudul insulei si la 200m in nord, fiind inclusa de UNESCO in lista de patrimoniu mondial. Zona protejata a parcului include, de asemenea, mai multe rezervatii naturale, cum ar fi: Ponta de São Lourenço, Desertas Islands, Selvagens Islands, Rocha do Navio.

Relieful particular al acestui arhipelag, combinat cu diversitatea terenului si peisajul bogat, permite un numar nenumarat de activitati in aer liber. Fie pe uscat, mare sau aer, alegerile sunt nenumarate pentru iubitorii de natura. Numeroasele poteci si Levadas (canale de irigatie) care traverseaza Pădurea Laurissilva incanta calatorii cu privelistile lor uluitoare asupra muntilor si, pentru cei mai aventurosi, o urcare catre Varfurile Areeiro si Ruivo va va duce deasupra norilor, cu insula la picioarele tale.

Scafandrii pot explora apa turcoaz din cadrul rezervatiilor marine de aici, cu o fauna bogata.

Aceste rezervatii marine se pot vizita si la o plimbare cu barca cu una dintre numeroasele companii de agrement care organizează tururi în arhipelag.

De altfel, se pot explora stancile maiestuoase din zona de coasta, plajele cu pietricele si bazinele de stanca naturale care atesta originile vulcanice ale insulei. Cu ferryboat-ul sau un avion spre Porto Santo va puteti deplasa pentru a va bucura de cativa kilometri de plaje aurii.

Pentru iubitorii de pasari, arhipelagul este plin de surprize, aici se pot gasi specii exclusiv acestei parti a globului, cum ar fi porumbelul din lemn Madeiran.

Nu ratati ocazia de a vizita Madeira pentru a experimenta toate aceste minuni si peisaje maiestuoase.

Contactați-ne pentru personalizarea vacanței Dvs. exclusiviste!

error: Content is protected !!