Top stațiuni de schi ecologice din Europa

Deși turismul montan este una dintre activitățile preferate în timpul iernii, acesta poate avea efecte nocive asupra mediului înconjurător din cauza defrișărilor, utilizării apei pentru crearea zăpezii artificiale, volumului extrem de mare de energie necesară, obținută prin utilizarea combustibililor fosili.

Pentru conservarea bogățiilor naturale, au fost implementate o serie de inovații, care au stat la baza stațiunilor ecologice destinate iubitorilor de sporturi de iarnă. Câteva dintre modalitățile considerate propice pentru reducerea la maxim a impactului asupra mediului sunt utilizarea resurselor inepuizabile sau regenerabile, transformate în surse de energie prin panouri solare, eoliene sau turbine hidraulice. În plus, au fost canalizate eforturi suplimentare pentru gestionarea habitatului, astfel încât fauna sălbatică să nu aibă de suferit.

În timp, stațiunile de schi ecologice, care folosesc astfel de tehnologii au devenit extrem de populare și există inclusiv câteva extrem de cunoscute în Europa. Acestea s-au dezvoltat treptat și atrag anual un număr extrem de mare de turiști.

Iată câteva dintre cele mai populare destinații, în care vă veți putea bucura cu siguranță de o vacanță de vis alături de cei dragi:

  1. Elveția. Această țară este recunoscută pentru priveliștea superbă și este una dintre liderii mondiali în materie de stațiuni ecologice de schi. Aici puteți găsi mai multe resorturi inedite, care vă vor depăși așteptările.
  2. Laax. Acesta s-a bucurat de titlul Worlds Best Freeride resort 2019 și produce întreaga energie electrică prin mijloace care menajează mediul înconjurător.
  3. Zermatt. Este locul perfect pentru a vă reconecta cu natura, deoarece este situată la poalele unor culmi înalte, fără a afecta viața sălbatică sau habitatul acesteia. In plus este in intregime pietonala.
  4. Austria. Bineînțeles, Austria este de asemenea una dintre favorite atunci când vine vorba de schi și stațiuni montane. Munții Alpi și-au păstrat de-a lungul timpului farmecul aparte și nu încetează să atragă turiștii.
  5. Werfenweng. Dacă ajungeți aici, veți fi cu siguranță surprinși de acest mic paradis, realizat în stil canadian, care este ideal pentru iubitorii de schi sau snowboard.
  6. Kaprun. Locația este înconjurată de munți înalți, care constituie o provocare chiar și pentru cei experimentați. În același timp, 100% din energia consumată este produsă pe baza resurselor regenerabile.
  7. Franța. Deși este asociată cel mai adesea cu celebra sa capitală sau cu stațiunile de pe coasta Mării Mediterane, Franța are mult mai multe de oferit.
  8. Chamrousse. Aceasta a devenit certificată din punct de vedere ecologic în anul 2017 și oferă multe modalități sustenabile de a petrece vacanța de iarnă.
  9. Avoriaz. Unicitatea acestei stațiuni constă în faptul că este prima stațiune de schi fără mașini de pe teritoriul Franței. Taxiurile sunt înlocuite de sănii trase de cai, conferind un ambient feeric, de basm turiștilor, mai ales în perioada sărbătorilor de iarnă.

Acestea sunt doar câteva dintre opțiunile care vă stau la dispoziție pentru următoarea vacanță. Alte locații extraordinare pot fi găsite în Italia, Norvegia sau chiar Finlanda. Pe lângă distracția și timpul de răgaz pe care ni-l dorim cu toții, și protejarea mediului este extrem de importantă pe termen lung. Acum este posibil să vă bucurați de vacanțe extraordinare, respectând în același timp natura!

Contactați-ne pentru personalizarea vacanței Dvs. exclusiviste!

error: Content is protected !!