Tot ce trebuie sa stiti despre MALDIVE

Insulele Maldive sunt situate în Oceanul Indian,la sud-vest de vârful sudic al Indiei și sunt alcătuite din 26 de atoli, care includ un total de 1.190 de insule mici de corali care s-au răspândit in peste 90.000 de kilometri pătrați (din aceștia, 200 sunt locuite).

Cel mai mare oraș din Maldive este si capitala, Male, care conține aproape o treime din populața țarii. Populația totală actuală din Maldive este 393.500 (2013).

LIMBI VORBITE:

Dhivehi (oficial), mulți oficiali guvernamentali vorbesc engleză.

RELIGIE:

Inițial budiști, maldivienii au fost convertiți la islamismul sunnit, la mijlocul secolului al XII-lea. Islamul este religia oficială a întregii populații.

MONEDA SI CARDURI DE CREDIT:

Moneda națională este Rufiyaa, 15 Rufiyaa fiind echivalentul a 1 USD. Majoritatea Cardurilor de credit sunt acceptate („American Express „,” Visa „,” Master card „,” JCB „și” Euro Card „).

ORA: GMT + 5

REGULAMENTE DE IMPORT / EXPORT PENTRU VAMA MALDIVE:

Articole interzise:

Literatură pornografică; idoli de închinare; produse de porc și anumite alte produse animale; explozibili și arme;

băuturi alcoolice; Medicamentele sunt strict interzise;

Pedeapsa pentru importul de droguri pentru uz personal sau de altă natură pedeapsa cu închisoarea pe viata. Animalele necesită un certificat veterinar.

Următoarele articole nu pot fi exportate sub nicio formă: broască țestoasă și carcase de broască țestoasă și produse din coajă de broască țestoasă (Guvernul a interzis uciderea țestoaselor) și coral negru în formă întreagă.

SĂNĂTATE:

Nu este necesară vaccinarea înainte de sosirea în Maldive.

GASTRONOMIE:

Bucătăria din Maldive este predominant bazata pe pește și fructe de mare, în timp ce legumele sunt utilizate ca umpluturi. Elementele asiatice sunt evidente prin folosirea de condimente precum curry sau unele sosuri asiatice iuti. Peşte combinat cu ceapă, chili, suc de lămâie, nucă de cocos și orez fac parte din dieta de baza. Peștele în mare parte ton, se servește fiert, proaspat, afumat sau uscat la soare. Se servesc numeroase mese cu roshi, care este o pâine locală făcută cu făină, apă, ulei și sare și se gătește pe un grătar fierbinte.

CUMPĂRĂTURI:

Thudu Kuna – covorașul maldiv, țesut cu fibre naturale locale,

Drone miniaturale din lemn, etc.

Atenție: desi produsele obținute din coral negru și roșu, perle, scoici de stridii și de broască țestoasă pot arăta ca niște suveniruri grozave exportul este interzis, așa că vă rugăm să nu cumpărați niciunul dintre aceste produse.

EXPERIENȚE:

Aventura – scufundări cu rechini balenă, mante, pisici de mare și multe alte creaturi subacvatice pe care le puteți găsi doar în apele calde din Maldive.

Distracție – vezi delfinii sărind din ape în timpul unei croaziere cu delfinii

Romantism – bucurați-vă de grătarul somptuos și rămâneți peste noapte pe una dintre insulele nelocuite intr-un cort de 2 persoane.

Descoperire – aflați mai multe despre cultura maldiviana în timpul petrecut într-un sat local din Maldive.

Adrenalina – Maldive are câteva locuri uimitoare pentru surfing

CERINTE PENTRU VIZA:

Nu este necesară viză prealabilă pentru a intra în Republica Maldive.Permisul de intrare va fi acordat vizitatorilor la sosirea în porturile desemnate de intrare, pe baza cerințelor de imigrare.

Vizitatorii care intră în Republica Maldive ar trebui să îndeplinească urmatoarele conditii pentru acordarea unui permis de intrare în țară:

1) Posesia unui document de călătorie internațional valabil emis de guvernul unui stat suveran;

2) Bilet de avion de retur valabil pentru o destinație unde pasagerul are permisiunea de a intra, împreună cu vizele necesare pentru călătoria la următoarea destinație;

3) rezervare la hotel confirmată pentru perioada prevăzută de ședere în Maldive sau dovada fondurilor suficiente pe toată durata sederii.

Contactați-ne pentru personalizarea vacanței Dvs. exclusiviste!

error: Content is protected !!