Tot ce trebuie sa stiti despre Sardinia

Conform legendei Sardiniei, după ce Dumnezeu a creat Pământul, el a adunat toate piesele rămase de pretutindeni, le-a aruncat în mare și le-a călcat pentru a crea Sardinia – sau, așa cum au numit-o grecii, Ichnusa, adică „amprentă”. De atunci, insula a fost umblată de oricine a navigat vreodată prin Marea Mediterană. Invadată cu numele, dar niciodată cucerită în spirit, Sardinia a reușit trucul inteligent de a absorbi un bufet cultural de influențe, în timp ce își ține capul sus cu mândrie independentă.

«Sardinia, un suflet mare în interior, înconjurata de marea în exterior»

Sardinia este cea mai mare insulă din Marea Mediterană după Sicilia și se află la 200 km (120 mile) la vest de continentul italian și de asemenea la aproximativ 200 km (120 mile) nord de coasta nord-africană. De secole Sardinia a fost izolată între Europa și Africa.

Există frecvente legături cu feribotul și zboruri de pe continentul italian către Sardinia, către cele trei aeroporturi ale sale:

● Aeroportul Elmas Cagliari este situat chiar în afara orașului și servește jumătate din turistii care călătoresc cu avionul care intră în Sardinia. Sassari și Olbia sunt următoarele orașe ca mărime din Sardinia. Amândouă se află în nordul Sardiniei.

● Sassari este aproape de Aeroportul Fertilia Alghero.

Olbia are aeroportul numit Aeroportul Olbia Costa Smeralda, deoarece este, de asemenea, poarta de acces către faimoasa Costa Smeralda (Coasta de Smarald) din nord-estul Sardiniei.

Feribotul ajunge în porturile Olbia, Cagliari și Porto Torres (zona regiunii Alghero).

PERIOADA OPTIMA DE CALATORIE

Perioada mai / iunie și septembrie / octombrie este un moment excelent de vizitat cu șanse mari de vreme caldă și uscată, dar fără aglomerația din vară.

CONEXIUNI ZBOR

Conexiunile principale de zbor de pe continent:

Roma, Milano, Florența, Napoli

DURATA ZBORULUI

50 minute

Sardinia este o insulă foarte smerită, plină de o frumusețe nesfârșită și de mistere fără răspuns. Sardinia rămâne subevaluată din punctul nostru de vedere. Venirea în Sardinia este ca un pas pe o insulă în afara timpului, cu o atmosferă ca niciun alt loc.

Citește mai mult

Numai membrii Clubului Exclusive au acces la conținutul integral al articolelor și la experiențe și oferte exclusiviste! Solicitați înscrierea și vă vom contacta de îndată ce va fi aprobată!

Sunteți deja membru?
Vă rugăm să vă autentificați în cont.

Autentificare

Doriți acces la conținut exclusivist?
Înregistrați-vă pe acest site!

După ce vă înregistraţi, cererea Dvs. va fi trimisă la administratorul site-ului pentru aprobare. Veți primi apoi un e-mail cu instrucțiuni suplimentare.

Prin înregistrarea în Clubul Exclusive sunteți de acord cu abonarea la newsletterul Exclusive Luxury Travel cu noutăți despre destinații, oferte și evenimente speciale.

Inregistrare

You do not have access to this post.
error: Content is protected !!