Turism de lux în era post-pandemie. Tendințele ce ne vor influența

De peste un an încoace, criza sanitară sau pandemia mondială a avut un impact destul de important asupra industriei turismului de lux. Iar restricțiile de deplasare au dus la o pierdere vertiginioasă a clientelei. Dar oare vaccinarea și înlăturarea treptată a restricțiilor, în funcție de numărul de cazuri, vor salva turismul în anul 2021?

Anul 2020 trebuia să fie unul foarte promițător pentru turismul de lux. Mai multe stațiuni de lux sau țări au prevăzut deschiderea unor noi stabilimente internaționale. Dar o mulțime de proiecte au fost anulate sau amânate din cauza crizei sanitare.

Și din cauza restricțiilor succesive impuse sau a izolării, turișii au cam părăsit stațiunile sau hotelurile de lux.
Oare vor reveni la normal lucrurile în anul 2022? Toate lumea spera că da. Și care sunt tendințele ce ne vor influența?

Chiar dacă pandemia a dat peste cap lucrurile, turiștii încă mai sunt motivați să descopere noi destinații de lux și să adauge noi experiențe pe lista lor de dorințe.

Se pare că la ora actuală, clienții au tendința de a petrece mai puțin timp în planificarea călătoriilor. Se bazează mai mult pe agențiile de voiaj, care sunt la curent cu toate restricțiile și toate cerințele, în funcție de destinația aleasă. Agențiile de turism sunt deci parteneri de preț și de neînlocuit în această perioadă plină de incertitudini și schimbări care au loc de la o zi la alta, chiar de la o oră la alta.

În ceea ce privește tendințele, agențiile de lux estimează că nu se va mai călători atât de mult într-un an, dar că se va tinde catre călătoriile sau sejururile mai lungi.

Se cer de asemenea, vile private deoarece turistii sunt in cautare de intimitate și de izolare în vacanță.

Viața privată, izolarea, contactul cu natura, destinațiile fără Covid, dar și durabilitatea și starea de bine sunt fără doar și poate, alte tendințe care ne vor influența.

De asemenea, insulele private sunt cele mai în vogă, oamenii dorindu-și să se relaxeze sau să stea la soare într-un sanctuar înconjurați de ape în nuanțe de smarald sau de turcoaz.

Rezervările se fac și ele în ultimul moment. Și turișii încearcă să profite tot mai mult de libertate și să se organzize în ultimul moment, să aleagă momente oportune înainte ca noile restricții să le dea peste cap planurile.

Iar noțiunea de lux din zilele noastre, nu mai este legată doar de confort, de lux sau de opulență, ci și de excepțional, de inedit și de raritate.

Contactați-ne pentru personalizarea vacanței Dvs. exclusiviste!

error: Content is protected !!