Turismul de lux de pretutindeni şi-a propus crearea unei laturi extrem de atragătoare, dar şi foarte profitabilă din punct de vedere financiar. Specialiştii în domeniul turismului au constatat cât de important este un punct turistic plin de istorie şi parfum de trecut, astfel că au transformat vechi conace, palate sau reşedinţe care au aparţinut nobilimii trecute, în exponente ale turismului de lux.
România, o ţară atrăgătoare pentru pasionaţii de istorie
România nu întârzie să se încadreze şi ea pe scena turismului de lux, venind la rampă cu locaţii pline de mister şi istorie, locuri în care paginile trecutului aşteaptă vizitatorii dornici de experienţe unice, ajutându-i să se proiecteze în cultura şi obiceiurile vremurilor apuse. Astfel, turismul de lux aşteaptă vizitatorii români şi străini să se bucure de experienţe unice, împletiri între tradiţie, autenticitate, istorie şi, de ce nu, mister. Castelele şi conacele nobililor români sunt renumite pentru farmecul aparte pe care îl deţin, astfel că devin puncte de mare interes în circuitul turistic internaţional.
Conacul Zabala
Conac al vechii nobilimi transilvănene, Zabala a fost transformat în punct turistic, devenind un hotel situat într-un parc întins pe o suprafaţa de 34 de hectare. Conacul Zabala oferă spre cazare camere amprentate cu aerul vremurilor trecute, printre paturi cu baldachin, şeminee şi antichităţi, turiştii putând astfel să petreacă clipe de uitat printre filele de istorie marcate de specificul vieţii nobilimii trecute.
Palatul Ghica
Cu o istorie care începe încă din anul 1822, Palatul Ghica a reprezentat reşedinţa de vară a domnitorului Grigore Dimitrie Ghica, astăzi fiind un punct turistic de mare atracţie pentru turiştii care doresc să petreacă o vacanţă minunată printre filele apuse ale vechiului Bucureşti. Doi vulturi din piatră au întâmpinat oaspeţii de atunci, neîncetând să vegheze asupra palatului până în ziua de astăzi. Palatul este întins pe o suprafaţa de 1.000 de metri pătraţi, situat în cadrul unui domeniu de 11.000 de metri pătraţi. Arhitectura clădirii are elemente neoclasice, palatul oferind oaspeţilor posibilitatea participării la o serie de activităţi potrivite cadrului general, precum concertele în aer liber.
Conacul Micloşoara
Construit în secolul al XVI-lea, caracterizat arhitectonic de stilul renascentist, Conacul Micloşoara îşi aşteaptă turiştii cu variante de camere mobilate în stil saxon şi secuiesc, în care meşteşugul picturii manuale conferă un plus de autenticitate şi valoare locaţiei. Localizat pe drumul dintre Braşov şi Covasna, conacul nu întârzie să îşi răsfeţe oaspeţii cu aerul specific al timpurilor de mult apuse.