Turismul de lux – care sunt motivele pentru care a cunoscut o crestere spectaculoasa in timpul pandemiei?

Pandemia este departe de a fi trecut, multe industrii fiind grav afectate de impactul acesteia. Este de la sine inteles ca industria turismului a fost afectata in mod deosebit: turismul global a pierdut 245 miliarde de lire sterline in doar cinci luni. Si in timp ce o mare parte a lumii combate in prezent urmatoarele valuri de Covid, devine evident ca industria turismului de lux se va schimba in viitorul previzibil – daca nu pentru totdeauna. Dar cum s-au adaptat companiile de turism de lux la focar? Ce inseamna acest lucru pentru viitorul calatoriilor de lux?

In prezent, calatoriile de lux s-au concentrat si mai mult pe intimitate decat o faceau in mod normal. Si cum unele hoteluri nu sunt in masura sa ofere aceasta optiune, consumatorii de lux au cautat vile si apartamente private, iahturi particulare, avioane private sau case complet inchise, astfel incat sa nu fie nevoie sa interactioneze cu oamenii din afara lor.

Masurile de distantare sociala cresc nevoia de experiente personalizate. Mai multa confidentialitate exclude nevoia de iahturi sau vile cu personal complet, de exemplu, iar oamenii vor cauta sa rezerve locatii mai indepartate. In plus, unele lanturi hoteliere de lux au devenit chiar creative prin oferirea sejururilor de carantina de lux. Caci, daca ai bani si iti permiti sa platesti, nimeni nu te poate tine departe de aceste momente de relaxare si detasare de lumea din jur.

Luxul, in special in vremurile actuale, inseamna altceva pentru toata lumea in zilele noastre, astfel incat criteriile de calificare devin mult mai diverse. Pretul si exclusivitatea nu il vor mai reduce. Cu masurile de distantare sociala, cerintele si definitia calatoriilor de lux s-au schimbat pentru toata lumea. Pentru unii, poate insemna mai mult timp cu familia in vile private, care le ofera intimitate; pentru altii, poate insemna un safari privat intr-un lodge de lux din Kenya.

Calatoriile de lux au devenit mai complexe, caci au trebuit luate in considerare mai multe variabile, ceea ce a facut munca consultantilor de turism de lux mai solicitanta. Caci personalizarea este cheia in furnizarea de experiente unice clientilor doritori de lux.

Totusi, se poate spune clar ca turismul de lux a cunoscut un boom si o crestere spectaculoasa in pandemie, caci intimitatea a devenit mult mai importanta si a dat nastere unor experiente din ce in ce mai personalizate, care implica avioane si elicoptere charter private, insule private, vile private si multe altele. Calatoriile de lux au inceput sa se concentreze mai putin pe cerintele care erau in mod traditional conotate cu luxul, de exemplu iahturi sau vile cu personal complet, punand mai mult accent pe indepartare, natura, deschidere si experiente personalizate.

Contactați-ne pentru personalizarea vacanței Dvs. exclusiviste!

error: Content is protected !!