Vacanțe experiențiale de lux de reconectare cu natura

Viața tumultoasă de zi cu zi, activități profesionale care ne țin încordați și în condiții de stres, activități casnice care parcă nu se mai sfârșesc și care te aruncă într-o rutină care te copleșește și nu îți mai găsești odihna și liniștea. Cam așa se desfășoară viața multora, pe lângă faptul că orașul poate fi cea mai agresivă junglă uneori.

De aceea este de preferat să îți programezi ieșiri și vacanțe în care să te conectezi cu natura, în care să îți acorzi timpul de a asculta susurul râului, valurile mării izbindu-se de țărm, vântul printre frunzele copacilor și cântecul păsărilor în diminețile de vară, de a admira cerul plin de stele și de a simți mirosul ploii care cade pe pământul încins.

Poți face toate astea, dar nu în mijlocul orașului. Te poți bucura de natură și te poți deconecta de tehnologie, dar doar dacă alegi destinații care sunt astfel gândite încât să îți ofere aceste experiențe care să te reîncarce cu energie. Și ce este bine, aceste destinații nu presupun ca tu să renunți la confortul tău. Te poți bucura de conectarea cu natura, având totuși condițiile unei cazări de 5 stele.

Care sunt cele mai căutate tipuri de glamping din lume?

Unele dintre cele mai căutate tipuri de glamping sunt locuințele ecologice. Acestea presupun niște căsuțe realizate din materiale ecologice si sunt preferate de către persoanele care doresc să aibă un impact pozitiv asupra mediului înconjurător. Acestea au de obicei pereți din sticlă, cel puțin 2, pentru a se realiza încălzirea fără consum de combustibil și sunt foarte prietenoase cu natura. Un alt tip de glamping îl reprezintă căsuțele în copaci.

Acestea sunt atât pe placul adulților, cât și al copiilor și îmbină relaxarea cu aventura. Corturile indiene sau cele de tip safari sunt un tip de glamping care poate să îți ofere tot confortul de care ai nevoie, însă în oaze de liniște precum deșertul, în mijlocul pădurii sau pe malul mării. Dacă îți dorești să te plimbi în mai multe locuri, însă vrei să fii în natură, atunci alege varianta de vacanță cu rulota sau caravana premium. Acestea îți pot oferi toate condițiile de lux pentru o vacanță de neuitat, iar faptul că te poți deplasa este un plus.

Cum să te reîncarci cu energie cât mai eficient?

Dacă dorești ca după o perioadă stresantă și obositoare din viața ta să te reîncarci cu energie și să redevii persoana productivă și eficientă, este nevoie să te decontezi de viața ta de zi cu zi, să te deconectezi de la tehnologie și să încerci să îți petreci timp în natură. Începe însă din timp și fă-ți o rutină, astfel încât să beneficiezi zilnic de câteva momente fără tehnologie. Alege să renunți la a sta seara în fața ecranelor, fie că este vorba de telefon, fie că este vorba de televizor.

Încearcă să renunți la a asculta știri negative, fă sport, meditează și alege o alimentație care să te încarce cu energie și să îți dea o stare de bine. Renunță la a lua telefonul cu tine în dormitor seara, mai bine citește câteva pagini dintr-o carte și bea un ceai din plante înainte de somn. Poate îți va părea un clișeu, însă câteva minute astfel petrecute în fiecare zi vor face diferența între o persoană stresată și una echilibrată. Astfel că atunci când vei alege o vacanță de lux într-un retreat în natură va fi doar o aprofundare a ceea ce tu deja faci zilnic. Astfel, vei reuși să îți încarci la maxim bateriile și să te bucuri de tot ceea ce ți se oferă, devenind productiv și eficient în activitatea ta.

Contactați-ne pentru personalizarea vacanței Dvs. exclusiviste!

error: Content is protected !!