Zimbabwe

Zimbabwe este un tărâm vibrant, caracterizat prin peisajele sale dramatice, munții accidentați, sălbăticia impresionantă și oamenii calzi și primitori. Oferă un climat plăcut pe tot parcursul anului, cu cer albastru și temperaturi minunate.

Odată centrul unui imens imperiu bazat pe comerțul cu coasta de est a Africii, această țară a fost inițial căminul populatiei Khoisan, ce a lasat urme a artei pietrei, împrăștiate în toată țara. Zimbabwe se mândrește cu infrastructură bună și resurse abundente.

Bogăția sa a fost construită pe agricultură, exporturi de minerale și turism. Este interesant de menționat că această țară are unele dintre cele mai mari mine de platină și diamante din lume.

Zimbabwe este, fără îndoială, cea mai cunoscută destinatie pentru a vedea maiestuoasa Cascadă Victoria. Cu toate acestea, există mult mai multe de vazut în această țară interesantă și multe opțiuni de activități, altele in afara de Victoria Falls!

Am creat o listă cu cele mai bune opțiuni și destinații de neratat:

Parcul Național Hwange: 14 651 de kilometri pătrați de pustietate care așteaptă să fie explorata. Hwange oferă vederi excepționale pe tot parcursul anului și găzduiește aproximativ 46 000 de elefanți, în comparație cu Masai Mara 3 700, Kruger 13 750 și Serengeti 2 100. În sezonul uscat din Hwange este posibil să vedeți elefanți care se adună cu sutele în punctele de apă din tot parcul. Uimitor, sunt mai mulți elefanți decât oaspeții care vizitează Parcul Național Hwange pe parcursul oricărui an!

Parcul Național Matopos: un sanctuar primordial pentru animalele sălbatice, adăpostind populații semnificative de vulturi negri, rinoceri alb-negru, iar Dealurile Matopos – o serie de formațiuni de roci create de eroziunea platoului de granit, oferind vederi frumoase. Călătorii vor găsi, de asemenea, mormântul lui Cecil Rhodes, fondatorul fostei colonii britanice Rodesia, sculptat în vârful Malindidzimu.

Marile ruine din Zimbabwe: ruinele falnice de la care această țară și-a luat numele, au fost construite între secolele XI și XV. Această bijuterie istorică este, de asemenea, un patrimoniu mondial și o amintire silențioasă a istoriei remarcabile a Zimbabwe.

Parcul Național Mana Pools: un teritoriu accidentat, patrimoniu mondial al UNESCO, situat pe malurile de sud ale râului Zambezi, acest parc național lasă călătorul fără suflare prin frumusețea sa. Un paradis pentru plimbările și safari-ul în canoe, Mana Pools este bogat în animale sălbatice, care vor încânta vizitatorii de fiecare dată. Animalele care traiesc în această zonă includ hipopotamii, crocodilul Nilului, elefanții și o gamă vastă de păsări acvatice, făcând din acest tărâm un loc excelent pentru iubitorii de păsări.

Eastern Highlands (cunoscut și sub denumirea de Dealurile Manica): o zonă muntoasă de o frumusețe naturală spectaculoasă – incluzand dealuri, păduri verzi, vârfuri accidentate, văi misterioase, chei adânci, cascade și suvoaie scânteietoare de apă. Se intinde de-a lungul graniței cu Mozambic pentru aproximativ 300 de kilometri și oferă o serie de activități în aer liber. Vizitatorii pot alege dintre drumeții, călărie, pescuit și golf etc.

Parcul Național Gonarezhou: găzduiește aproximativ 11 000 de elefanți și acoperă peste 5 000 km² din unele dintre cele mai spectaculoase peisaje din regiune, care încorporează stâncile emblematice Chilojo, râuri largi meandrate și păduri întinse. Această zonă autentică de sălbăticie dispune de faună sălbatică, peisaje pitorești și oferă o opțiune fantastică de self-drive (condus pe cont propriu) cu o masina 4×4.

Lacul Kariba: se află la 1 300 de kilometri în amonte de Oceanul Indian, de-a lungul graniței dintre Zambia și Zimbabwe. Fiind cel mai mare lac artificial, acest lac pitoresc ofera oportunități fantastice pentru vacanțe la bordul unei barci-hotel, pescuit și acțiuni de vânat în Parcul Național Matusadona – situat pe malul sudic al lacului Kariba.

Putem organiza pentru Dvs. un itinerariu in Africa cu un sejur incorporat si in Zimbabwe sau va putem personaliza o vacanta exclusiva de descoperire a atractiilor si experimentare a aventurilor oferite de aceasta tara spectaculoasa!

Contactați-ne pentru personalizarea vacanței Dvs. exclusiviste!

error: Content is protected !!