Ananda din Himalaya își extinde vindecarea holistică cu terapii orientale tradiționale

Ananda din Himalaya, recunoscut ca fiind unul dintre cele mai importante refugii de wellness din lume, își mărește expertiza în practicile antice de wellness, cu o gamă recent introdusă de terapii tradiționale orientale. Aceste tehnici joacă un rol vital în îmbunătățirea programelor de bunăstare holistice de la Ananda.

Cu acest prilej, Ananda își reînnoiește și programul Rebalance pentru a aborda echilibrul hormonal, în special menopauza la femei și, de asemenea, pentru a aborda modificările testosteronului și ai altor hormoni la bărbați. (Contactați-ne pentru mai multe detalii despre noul program de reechilibrare de la Ananda)

Acupunctura, cuppingul și moxibustia pot ajuta la tratarea dezechilibrului hormonal care provoacă creșterea căldurii în organism, la stimularea sistemului nervos central, eliberând substanțe chimice pentru ameliorarea durerii, cum ar fi endorfinele, la ameliorarea durerilor asociate menopauzei și modificarea neuro-transmițătorilor din creier pentru a atenua anxietatea și nervozitatea. Se constată că acupunctura și moxibusția sunt eficiente în tratarea sindromului de oboseală cronică.

Aceste noi terapii și programe vor fi conduse de renumitul expert holistic, Dr. Jitender Uniyal. Cu douăzeci de ani de experiență, Dr. Uniyal este unul dintre cei mai importanți specialiști din India în vindecarea alternativă. Doctor și profesor de terapii tradiționale din Asia de Est, el este specializat în acupunctură, moxibustie și cupping.

El aduce o gamă diversă de experiențe după practicile sale intensive în Europa, Canada, Sri Lanka și India. Aceste terapii abordează o mare varietate de probleme, inclusiv durerea cronică și migrenele, îmbunătățirea sistemului imunitar, prevenirea bolilor, anxietății, depresiei, menținerea sănătății și reabilitarea sistemului.

Dr. Uniyal spune: „În deceniile mele de experiență, am avut un succes remarcabil cu aceste tehnici străvechi de wellness. Acupunctura, Cupping și Moxibustion au avut un impact semnificativ asupra cazurilor cu afecțiuni autoimune, dezechilibre hormonale precum PCOS (sindromul ovarelor polichistice), dureri emanate de nervi și coloană vertebrală, dureri cervicale și asupra mobilității șoldurilor. Aceste terapii oferă o abordare foarte orientată spre rezultate pentru trata anxietatea, depresia și dependențele pe termen lung. Acestea funcționează, de asemenea, ca terapii de restaurare pentru pierderea controlului nervos, mobilitatea membrelor și au capacitatea de a fi terapii de susținere și recuperare post cancer.

Filozofie

În India antică, traiul holistic era un stil de viață. Oamenii au înțeles, inevitabil, echilibrul naturii, căile Universului și modul în care elementele ne influențează nu doar sănătatea fizică, ci și bunăstarea mentală. S-a înțeles că, dacă ajung la armonie interioară, vor fi în pace cu împrejurimile lor. Pe calea rapidă a progresului, lumea înconjurătoare s-a schimbat la fel ca și noi; însă în adâncul nostru, am înțeles și am susținut întotdeauna credințele și principiile strămoșilor noștri. Pentru a căuta armonie, pentru a se echilibra din nou, pentru a fi una cu împrejurimile lor, indienii au dezvoltat practici de „retragere” în  adâncul munților, în liniștea dealurilor și în susurul râurilor.

Programe

Aceste pachete all-inclusive sunt programe care sunt adaptate pentru obiectivele individuale de sănătate. Programele de wellness de la Ananda urmează o abordare holistică pentru obținerea celor mai bune rezultate într-o atmosferă sigură și hrănitoare, ghidată de experiența echipei noastre de medici experți ayurvedici, terapeuți calificați, nutriționiști, yoghini și chefs ai bucătăriei spa. Ani de cercetare efectuată de experții noștri ayurvedici, yoghin și experți internaționali de wellness au permis o concentrare unică asupra aspectelor fizice și mentale de bază, care au cel mai mare impact. Rezultatele sunt programe premiate care lucrează pentru a crea o călătorie durabilă către un stil de viață de calitate.

Spa

Un centru spa indian extins, răspândit pe 25000 sq. ft., cu cele 24 de săli de tratament, o sală de sport de ultimă generație, o piscină exterioară cu temperatură controlată și facilități de hidroterapie de lux, acestea sunt centrul atenției la Ananda. Programul de terapie și activitățile personalizate sunt concepute pentru a satisface nevoile individuale și obiectivele de sănătate – eliminarea stresului, detoxifiere și curățare, relaxare profundă, anti-îmbătrânire, sănătate emoțională, pierdere în greutate și centimetri, oferind în același timp îndrumări în domenii precum nutriția și fitness-ul. O echipă de nutriționiști calificați, medici occidentali și ayurvedici, terapeuți spa, experți în yoga și fitness, toți sunt îndrumători către un stil de viață mai bun. Ofertele și ritualurile speciale de spa sunt disponibile și actualizate lunar.

Variante de cazare

Ananda oferă camere Deluxe, camere Deluxe interconectate, apartamente cu grădini private, apartament Ananda cu grădină privată și foișor, apartament Viceregal și vile cu un dormitor sau cu două dormitoare, fiecare cu piscină privată.

  • Camerele Deluxe au deschidere către priveliști diferite- vedere la palat, vedere la grădină sau vedere către vale.

  • Camerele Valley View de la etajele Premium (etajele 4, 5 și 6) au cele mai panoramice vederi ale văii. Apartamentele Garden se extind pe grădini private cu vedere fie la palat, fie la vale.

  • Suita Vice regal are vedere panoramică la văile din jur.

  • Vila cu un dormitor are vedere la pădure și vedere parțială la vale.

Alimentația

Bucătăria de wellness de la Ananda încorporează principiile cheie din Ayurveda, care iau în considerare nu doar gustul, ci și potrivirea hranei cu tipul de organism. Bucătăria de la Ananda constă în alimente naturale proaspete, cu conținut scăzut de grăsimi și calorii, cu accent pe cereale integrale, fructe și legume proaspete, proteine slabe, produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi și evitarea sărurilor, coloranților, aromelor sau conservanților adăugați sau artificiali.

Conceptul de bucătărie de wellness al Ananda este subliniat prin spectacolul culinar, unde bucătarii noștri instruiesc oaspeții cum să-și gătească aceste mâncăruri acasă, astfel încât oricine să poată continuă acest „mod de viață”. Meniurile de îngrijire specială sunt recomandate de medicul ayurvedic intern, pentru a acoperi dezechilibrele specifice diferitelor tipuri de metabolism.

Experiențe în resort

Dacă timpul liber este ceea ce cauți, fii pregătit să fii răsfățat. În cadrul Palace Estate, de-a lungul dealului, se află terenul de golf. Conceput pentru a fi distractiv și provocator, terenul are obstacole de nisip la fiecare gaură și câteva obstacole de apă. De asemenea, puteți petrece timpul jucând snooker pe o masă antică sau făcând câteva ture în piscina în aer liber. Pentru cei care caută o experiență culinară excepțională, avem multe opțiuni care să se potrivească dispoziției tale, cum ar fi cine tematice, organizate cu o fuziune eclectică de bucătării indiene și continentale. Învață să gătești preparate internaționale exotice bazate pe principiile ayurvedice de la bucătarii profesioniști de la Ananda, la cursurile de Bucătărie Spa. 

Temple antice, ashramuri și mănăstiri

În casa spiritualității indiene, avântați-vă in tururile din jurul templului și experimentați ritualuri devoționale, începând cu fermecătorul Ganga Arti de la Parmarth Ashram de pe malul râului sfânt. Templul Virabhadra, Gita Bhawan, Templul Bharat, Templul Kailash Niketan, Templul Lakshman, Templul Neelkanth Mahadev, Templul Teramanzil (Vedere Trimbakeshwar) și Mănăstirea Mindrolling (Dehradun) sunt doar câteva dintre celelalte centre ale mitologiei hinduse din împrejurimi. Faceți o excursie pe calea memoriei cu turul Ashramului Beatles de lângă Rishikesh, care s-a redeschis recent, după 40 de ani.

Te mai poate interesa și Cum să îmbătrânești frumos cu Ayurveda in Himalaya

Contactați-ne pentru personalizarea vacanței Dvs. exclusiviste!

error: Content is protected !!